kotiliesi

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Rapsakat lohkoperunat ja hernetahna




Tämä viikonloppu on ollut niin piristävä, että on ihana aloittaa taasen työviikko ladatuin akuin.
Ystäväni kävi lauantai-iltana piipahtamassa ja turistiin siinä teekupposten lomassa kuulumiset.

Tänään olin ihana aloittaa päivä hyvien yöunien jälkeen.
Heräsin näet vasta yhdeksältä.
Minä kun yleensä kukun jo aamu neljältä tai viimmeistään kahdeksalta ponkaisen aamutoimiin.

Päivä alkoi kunnon siivouksen merkeissä.
Lakanat on vaihdettu, imuroitu siivosin jopa keittiön roskiskaapin putipuhtaaksi.
Nyt on sitten vieläkin iloisempi mieli.
Minä näköjään tarvitsen tälläistä positiivista energiaa, niin saan paljon aikiseksi.



Viikolla tuli tehtyä rapeita lohkoperunoita. 
Nämä ovat niin hyviä, että nämähän voisi syödä aivan tälläisenään tai vaikka dippikastikkeeseen dipaten.
Mutta minä valmistin kaveriksi lohipihvejä sekä ihanan raikasta hernetahnaa.
Tämä hernetahna sopii niin hyvin juuri kalaruokien kanssa.



6 keskikokoista perunaa
3 rkl öljyä
vajaa 1 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria
kourallinen tuoretta korianteria
1-2 valkosipunkynttä
1 tl savustettua paprikamaustetta
1 1/2 dl korppujauhoja
(minulla voileipäuruja)

Pese perunat ja leikkaa ne isoon kulhoon lohkoiksi.
Lorauta pottulohkoille öljyä ja ripottele mausteet pottujen päälle.
Ripottele lopuksi korppujauhot pottuseokseen.
Sekoittele vielä, niin mauste/korppujauhoseos jää perunalohkojen pintaan.

Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.




1 pss pakaste herneitä
2 tl kuivattua minttua
3 rkl oliiviöljyä
n. 1/2 tl sormisuolaa
n. 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Sulata herneet mikrossa ja soseuta kaikkien aineksien kanssa sauvasekoittimella tahnaksi.
Anna makustua puoli tuntia jääkaapissa ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)