kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Kermainen kurkkusalaatti


Tänään on vuoden ensimmäinen työpäivä ja minä pirteänä heräsin jo neljältä tekemään tätä salaattia ja laittamaan paikkoja kuntoon hoidokeita varten.
Vajaan tunnin päästä alkaa lapsia tulemaan taasen paikalle.
Mukavasti tämä aamutuimaan on tässä vierähtänyt.

Tänään aloittaa myös yksi uusi pikkupoika hoidon.
Tuntui tutustuessa reippalta ja mukavalta pojalta.
Meillä on niin ihana ryhmä taas koossa.

Meidän teineillä on vielä viikko lomaa.
Tämä on aina niin mukava laskeutuminen meidän nuorisollekin arkeen, kun yhden viikon saavat totutella aikaisempiin heräämisiin, kun meillä vanhemmilla alkaa työt.
Tytöt on muutenkin tykänneet, kun saavat katsella ja touhuilla pienten kanssa.
Arkena kun koulut vievät kaiken ajan, ettei paljoa kerkeä hoidokeita nähdä.Tämä salaatti on raikas tuulahdus kesältä.
Silloin tämä on omiaan grilliruoan kanssa.
Mutta mikä estää tätä herkkua tekemästä talvellakin.
Saa ihania kesämuistoja mieleen koko salaatti 😎.


1 kurkku
1 punasipuli

1/2-1 dl smetanaa tai maustamatontajogurttia
1 tl hunajaa
1-2 rkl sitruunanmehua
2 rkl tilliä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl rouhittua valkosipulia
Liekkaa kurkku puoliksi pituus suunnassa ja tee siitä viipaleita.
Kuori ja leikkaa punasipuli neljään osaan ja tee sekin suikaleiksi.
Laita ainekset salaattikulhoon ja mausta ronskisti.
Kaada päälle jogurtti tai smetana sekä halutessasi salaattiin pikkuisen makeutta lisää myös pikkuisen hunajaa.
Sekoita ainekset ja laita jääkaappiin makustumaan puoleksi tunniksi.

Nauti keväinen piristävä salaatti herkullisen ruoan kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…