kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Kaalisoppa


Meillä alkaa pikkuhiljaa jääkaappi ammottaa tyhjyyttään.
Kaapin avatessa, ei olekun valo, joka loistaa jääkaapin katosta.
Kuinka tässä nyt näin pääsi käymään.
Vielä lauantai -iltana tein innolla viikonruokalistaa.
Sunnuntaiaamuna herätessäni oli sitten sellinen kuumeilu päällä, ettei lopusta ruokalistan viilauksesta enään tullut yhtikäs mitään.

Tässä on nyt maattu sohvalla ja sängyssä vuoronperään ja lopulta tuntuu, että elämä taasen voittaa.
Minä en ole ainut, joka meillä on tässä sairastellut.
Meidän kumpainenkin tyttö on saman kuumetaudin käynyt lävitse samoin pari hoidokkia.
Eilen illalla oli tosiaan ensimmäinen kerta, kun pikkuisen jaksoi olla jalkeilla.
Aloin siinä katselemaan jääkaapin sisältöä ja totesin sen olevan melkoisen heikkoa laatua.
Onneksi pidän pakasteessa hätävaraa ja sain nämä neljä päivää meillä ruoat riittämään, vaikka tammikuu onkin minulla perinteinen pakastimen tyhjennys kuukausi.
Siispä pakasteessa ei ollut nyt yhtään aivan täysin valmista ruokaa tehtynä.

Näitä asioita ääneen tuumaillessani nuorimmainen tytöistä totesi minulle, "Äiti teepäs kaalikeittoa ruoaksi".
Olin aivan ällikällä lyöty, siis minä rakastan kaalikeittoa, mutta siis tykkääkö siitä myös nuorimmaiseni?
Kyselyn jälkeen sain myöntävän vastauksen.
Ihanaa, nyt on ruokahuolet pois pyyhkäisty.
Löysin näet pakasteesta juuri sopivan kokoisen jauhelihanyytin kaalisoppaa varten ja kaalia minulla on aina jääkaapissa. Muita aineitahan tähän herkkuun ei edes paljoa tarvita.
5 perunaa
1 sipuli
300 g naudanjauhelihaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl ruususuolaa
1/2 kg kaalia suikaleina

Kuori perunat ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
Laita ne veteen kiehumaan.
Paista jauheliha ja sipulinsilppu kypsäksi pannulla.
Kaada sitten jauheliha/sipuliseos perunoiden sekaan.
Leikkaa kaali suikaleiksi esim. juustohöylää apuna käyttäen.
Laita soppaan kaalisuikaleet kahdessa erässä.
Lisää kasvisliemikuutiot joukkoon ja mausta mieleiseksesi.
Anna kiehua niin, että perunat ja kaali ovat kypsiä.


Tässä ruoassa on maku tärkeintä ja kaalisoppa on parhaimmillaan vasta parin päivän keittelyn jälkeen.
Siispä keitän sopan aina aikaisin aamulla ja annan jäädä liedelle vielä maustumaan lähtiessämme hoidokeiden kanssa pihalle leikkimään.
Ulkoa tullessa kiehautan keiton vielä pikaisesti.
Avot on meinaan herkullista.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…