kotiliesi

perjantai 12. tammikuuta 2018

Freesi tomaattikeitto



Olen antanut itselleni luvan hieman varioida tarpeen tullen viikon ruokalistaan.
Eilen oli sellainen päivä.
Torstaina piti siis ruokana olla pinaattikeittoa, mutta keskiviikko iltana nuorimmainen kyseli tomaattikeiton perään.
Pyysi vielä josko voisin tehdä tomaattikeitosta enemmän liemimäisempää tällä kertaa.
Lupauduin yrittämään.

Mielestäni tästä keitosta tuli paras tekemäni tomaattikeitto.
On niin raikas ja hyvän makuinen, että...




400 g tomaattimurskaa
200 g luumutomaatteja
2 punasipuli
2 valkosipulinkynsi
1 paprikaa
1 rkl basilikaa
5 rkl tuorejuustoa (paprika-sipuli)
3 kanaliemikuutiota
8 dl vettä


Pilpo kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua noin puolisen tuntia.
Soseuta sitten keitto sauvasekoittimella sileäksi.
(Minä jätin keiton hieman rouheiseksi, niin saa pieniä sattumiakin suuhunsa.)


Ja nauti valkosipulipatongin kanssa.



Tällä viikolla on jo toistamiseen käynyt näin.
Teen ruokaa ja kun olen ottamassa kuvaa ruoasta on sitä enään vähän jäljellä.
Niin siis nytkin pääsi käymään.
Kattilan pohjalla oli enään vain pieni nokare keittoa.
Mutta tämähän vain kertoo siitä, että keiton täytyy olla todella herkullista.

6 kommenttia:

  1. Hyvältä se kyllä näyttää, etten yhtään ihmettele jos kattila on äkkiä tyhjä:) Näin vuoden alussa tulee aina syötyä paljon keittoja..Nam:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua sinne♥

    VastaaPoista
  2. Tomaattikeitto on hyvää. Näin kylmällä ilmalla keitot on päivittäisiä. :) Hyvää alkanutta Vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura, ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle.
      Keitot on vaan niin herkullisia on sitten mikä vuodenaika tahansa.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)