kotiliesi

perjantai 8. joulukuuta 2017

Mustikkarahkapiirakka



Arkk, nyt on pakkasesta käytetty viimmeinenkin vierasvara.
Niin makea kuin suolainenkin.
En kait ole alkanut laiskottelemaan?
Siispä viikolla tuli tehtyä niin makeaa kuin suolaistakin piirakkaa.
Okei, on teille kerrottava, että puolet kummastakin piirakasta meni heti parempiin suihin.
Eli ensi viikolla saisi aloittaa leipomis hommelit alusta 😏.

Tämä mustikkainen rahkapiirakka on niin herkulista, että tätähän voisi tehdä vaikka ensi viikolla lisää. Mutta oishan se kiva saada teillekin jotain muutakin maukasta tänne blogiin kirjoitettavaksi.
No, se on sitten ensi viikon murhe se.

Ensi viikko alkaakin heti maanantaina kahden hoitolapsi ehdokkaan tulolla vanhempineen tutustumaan.
Keskiviikkona tulee taas ystäviä iltaa viettämään eli viikosta on tulossa mielenkiintoinen.




POHJA:

125 g voita
4 dl jauhoja
 (minulla luomu vehnäjauhoja ja töysjyvä vehnäjauhoja)
1 1/2 dl luomu ruokosokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 piimää
1 kananmuna

RAHKATÄYTE:

200 g rahkaa
1/2 dl luomu ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

mustikoita

OHJE:

Paloittele voi pieneksi ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 osaa muruseosta erilleen ja lisää loppu taikinaan piimä ja muna. Levitä taikina piirakkavuokaan. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele sitten mustikat. Viimeisenä ripottele päälle muruseos. Paista 200 asteessa n. 30 - 40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)