kotiliesi

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Kotitekoinen ranskankerma



Mahtavaa ensimmäistä adventtia teille kaikille.

Sateinen mutta niin leppoisa sunnuntaini alkoi jo aamu kuudelta.
Lötköttelin sängyssä pari tuntia aivan tarkoituksella.

Nautin näistä aamuista, kun tietää ettei ole kiire minnekkään vaan saa rauhassa heräillä ja venytellä.
Lukea hieman ja kuulostella miltä aamu tuntuu.
Tänään se tuntui erityisen hyvälle. Sateen ropistessa ikkunaan mietin joulun valmisteluja.
Täällä on tontut olleet ahkerina, suurin osa lahjoistakin on jo ostettuna ja jouluruoka ym. leivonta on melkein valmiina paperille kirjoitettuna.
Vain toteutus puuttuu, elikä eikös tämä ole jo puoliksi tehty 😉.



Eilen illalla valmistin pitkästä aikaa omatekoista ranskankermaa.
Tämä herkku säilyy jääkaapissa jopa pari viikkoa.
Sinä aikana tämä onkin jo käytetty.

Itse laitan tätä tänään tekemääni jauheliahmurekkeeseen antamaan mehevyyttä ja täyteläistä makua.
Kylmänä tämä on herkullista keittojen ja patojen päällä, dippeihin sekä mousseihin tämä antaa myös ihanan maun. 
Siis maa ja taivas on rajana mihin tätä herkkua voi käyttää.

Ranskankerman valmistuskin on niin simppeliä, että se käy keneltä tahansa.
Aineksetkaan eivät voi olla esteenä tämän tekoon.
Ne kun löytyy maitohyllyltä joka kaupasta.


AINEKSET:

2 dl kuohukermaa
1/2 dl piimää
1 1/4 dl smetanaa




Sekoita kakki ainekset keskenään ja anna paksuuntua huoneenlämmössä noin kuusi tuntia.
Laita sitten kansi purkin päälle ja laita ranskankerma jääkaappiin odottamaan käyttöä.
Tätä herkku säilyy jääkaapissa noin kymmenen päivää.

Näin joulun alla ranskankermalle löytyy kyllä käyttöä erilaisissa ruoissa ja leipomuksissa.
Nyt vain raapustamaan kauppalistaa ja kokeilemaan. 
Lupaan, ettet pety.
Niin on tuhtia ja täytelläistä tämä herkku.


2 kommenttia:

  1. Eipä ole tullut mieleen, että ranskankermaa voisi valmistaa itsekin. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on vielä niin helppoakin, ettei ole siitä kiinni.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)