kotiliesi

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Suklaa-juustokakku


HYVÄÄ ISÄINPÄIVÄÄ.

 Ihana viikonloppu huipentuu tänään isäinpäivään.
Valmistelut on tehty ja puolilta päivin pääsemme herkuttelemaan paistilla ja perunamuusilla koko perheen voimin.
Uunikasviksia jäin hieman kaipaamaan, mutta laiskuus iski enkä lähtenyt niitä enään kaupasta hakemaan.
Onhan meillä vielä kunnon salaatti ruoan kaverina pöydässä.
Jälkiruoaksi valmistin jo eilen juustokakun kahvipöytään tarjottavaksi.
Eilisen illan sain viettää hyvän ystäväni kanssa jutellen ja 
herkutellen.
Nyt on mukavaa aloittaa viikko ja työt, kun on saanut ladata akkuja  oikein kunnolla.



Tällä kertaa tein itse jopa hyytelökakkuun pohjan.
Nyt ei siis tule mitään keksi pohjaa, vaan oikein kunnon omatekoinen kakkupohja.

125 g voita
1 dl luomu ruokosokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Lohko voi kulhoon pieniksi paloiksi.
Kaada joukkoon sokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa sekin hyvin taikinan joukkoon.
Lisää joukkoon vielä jauhot sekä leivinjauhe ja taasen sekoitetaan kaikki ainekset hyvin sekaisin.
Kaavi taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. (Siihen samaan johon olet tekemässä hyytelökakkua.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.




1 levy maitosuklaata
200 g vanilian makuista tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl luomuruokosokeria
1 rkl vaniliinisokeria
2 dl kermaa 
2 rkl vettä
4 liivatelehteä

riko kanan munat ja erottele keltuainen ja valkuainen toisistaan.
Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaaahdoksi.
Sekoita myös keltuaiset sekä loppu sokeri, vaniliinisokeri ja tuorejuusto keskenään.
Sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai vesihauteessa hellalla.



Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Kuumenna pari ruokalusikallista vettä ja nosta puristetut liivatteet kuumaan veteen.
Sekoita hyvin ja kaada hieman jäähdyttyään kermavaahdon joukkoon.keskenään.
Sekoita ensin keskenään valkuaisvaahto seos sekä hieman jäähtynyt suklaa ja tämän jälkeen vuorossa on tuorejuusto seos. 
Sitten onkin enään kermavaahdon vuoro.
Kaada juustokakun täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja laita hyytymaan jääkaappiin.
Yleensä hyydytän kakkuja aina yön yli, mutta tällä kertaa kakku oli jo mukavasti hyytynyt neljän tunnin kuluttua valmistuksesta ja pääsin aloittamaan koristelun.



Minä en ole mikään hyvä koristelija. 
Niinpä kakun päällinen on yksinkertaisuudessaan suklaarouhetta ja persimonia.







1 kommentti:

  1. Kakku näyttää niin herkulliselta! Oikein paljon onnitteluja sinne eilisen isänpäivän johdosta ja kaikkea hyvää tulevaan viikkoon♥

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)