kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Possun kassler pataMeillä vietettiin tänään leipomis talkoot lasten kanssa.
Huomista kansainvälistä korvapuustipäivää ajatellen olemme tehneet vanhemmille yllätyksen. 
Mutta siitä saatte huomenna kuulla tuolla Touhu tenavat sivustollani enemmän. 

Olen ollut niin tyytyväinen tähän muuttoon ja nykyiseen asuntoomme.
Juuri meille tehty tämä asunto, pihat sekä mahdollisuudet käydä puistoissa ja kirjastossa.
Ukkoseni olikin aamupäivän tänään hoidokeiden kanssa kirjastolla ja minä tein tulevan hoidokkimme vanhempien kanssa hoitosopimukset valmiiksi.
Lopultakin pääsen hehkuttamaan teille, tästä sunnuntaina tekemästäni possun kassler padasta.
Patoihin sopii hyvin possun halvemmat osat.
Niistä saa mielettömän mureita ja herkullisia ruokia hiljaa hauduttamalla.
Tämäkin possun niska tuli niin herkulliseksi, että jaksoimme syödä tätä peräti kolme päivää.
Tänään sitten laitoin lopun padan pakastimeen odottamaan päiviä, jolloin pitää saada pöytään ruokaa turhia kokkailematta.
Niitäkin päiviä täällä tulee 😊.


Otin noin 800 g possun kassleria pakastimesta edellisenä päivänä sulamaan.
Ja aamusella leikkasin palat reiluiksi kuutioiksi.
Kuutioiksi pääsi myös porkkanat, lanttu, sipulit ja valkosipulin kynnet.Paistelin lihat pannulla neljässä erässä kypsiksi ja suolasin ja pippuroin ne. Lastaa apuna käyttäen nostelin lihat pataan odottamaan.
Lihasta tulleen liemen siis jätin odottamaan pannulle
 ja paistoin siinä vihannekset.
Noin viitisen minuuttia paistelin kasviksia.
Pikkaisen kasviksia välillä käännellen etteivät pala.
Lisäsin tässä kohtaa pataan myös puolikkaan mustapekka tuorejuuston palan ja kaadoin joukkoon paistetut kasvikset.Laitoin paistinpannulle vielä vehnäjauhot, joita ruskistin vain hieman ja lisäsin joukkoon veden sekä kasvisliemikuutiot, samoin punaviinin ja ketsupin eikä tietenkään unohdeta lorausta soijakastiketta.
Se on sitten siinä maukas kastike kasslerpadalle eli ei muuta kuin kaada kastike pataan lihojen ja kasvisten sekaan.

Nyt alkaa se helpoin vaihe eli pata uuniin ja odottamaan.
Tämä ihanuus saa muhia uunissa 175 asteessa noin 2-3 tuntia.
Minulla on tapana antaa uunin porottaa tuon kaksi tuntia ja viimmeisen tunnin annan sitten padan olla vain ilman lämpöä uunissa.
Pitempäänkin toki voi antaa olla, paremmaksihan tämä vain muuttuu mitä kauemmin saa uunissa muhia.

Tarjoile pata keitettyjen perunoiden kanssa.
Pata:

800 g possun kasslerlihaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 lanttu
3 porkkanaa
2 tl ruususuolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
6-7 dl vettä
3 dl punaviiniä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl soijakastiketta
vajaa 1 dl ketsuppia


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…