kotiliesi

tiistai 3. lokakuuta 2017

Possun kassler pata



Meillä vietettiin tänään leipomis talkoot lasten kanssa.
Huomista kansainvälistä korvapuustipäivää ajatellen olemme tehneet vanhemmille yllätyksen. 
Mutta siitä saatte huomenna kuulla tuolla Touhu tenavat sivustollani enemmän. 

Olen ollut niin tyytyväinen tähän muuttoon ja nykyiseen asuntoomme.
Juuri meille tehty tämä asunto, pihat sekä mahdollisuudet käydä puistoissa ja kirjastossa.
Ukkoseni olikin aamupäivän tänään hoidokeiden kanssa kirjastolla ja minä tein tulevan hoidokkimme vanhempien kanssa hoitosopimukset valmiiksi.




Lopultakin pääsen hehkuttamaan teille, tästä sunnuntaina tekemästäni possun kassler padasta.
Patoihin sopii hyvin possun halvemmat osat.
Niistä saa mielettömän mureita ja herkullisia ruokia hiljaa hauduttamalla.
Tämäkin possun niska tuli niin herkulliseksi, että jaksoimme syödä tätä peräti kolme päivää.
Tänään sitten laitoin lopun padan pakastimeen odottamaan päiviä, jolloin pitää saada pöytään ruokaa turhia kokkailematta.
Niitäkin päiviä täällä tulee 😊.


Otin noin 800 g possun kassleria pakastimesta edellisenä päivänä sulamaan.
Ja aamusella leikkasin palat reiluiksi kuutioiksi.




Kuutioiksi pääsi myös porkkanat, lanttu, sipulit ja valkosipulin kynnet.



Paistelin lihat pannulla neljässä erässä kypsiksi ja suolasin ja pippuroin ne. Lastaa apuna käyttäen nostelin lihat pataan odottamaan.
Lihasta tulleen liemen siis jätin odottamaan pannulle
 ja paistoin siinä vihannekset.
Noin viitisen minuuttia paistelin kasviksia.
Pikkaisen kasviksia välillä käännellen etteivät pala.
Lisäsin tässä kohtaa pataan myös puolikkaan mustapekka tuorejuuston palan ja kaadoin joukkoon paistetut kasvikset.



Laitoin paistinpannulle vielä vehnäjauhot, joita ruskistin vain hieman ja lisäsin joukkoon veden sekä kasvisliemikuutiot, samoin punaviinin ja ketsupin eikä tietenkään unohdeta lorausta soijakastiketta.
Se on sitten siinä maukas kastike kasslerpadalle eli ei muuta kuin kaada kastike pataan lihojen ja kasvisten sekaan.

Nyt alkaa se helpoin vaihe eli pata uuniin ja odottamaan.
Tämä ihanuus saa muhia uunissa 175 asteessa noin 2-3 tuntia.
Minulla on tapana antaa uunin porottaa tuon kaksi tuntia ja viimmeisen tunnin annan sitten padan olla vain ilman lämpöä uunissa.
Pitempäänkin toki voi antaa olla, paremmaksihan tämä vain muuttuu mitä kauemmin saa uunissa muhia.

Tarjoile pata keitettyjen perunoiden kanssa.




Pata:

800 g possun kasslerlihaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 lanttu
3 porkkanaa
2 tl ruususuolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
6-7 dl vettä
3 dl punaviiniä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl soijakastiketta
vajaa 1 dl ketsuppia


2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)