kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Kinkkumunakasta ja viikon ruokalistaaTänään vietetään nuorimmaisen synttäreitä ja hän sai valita päivän ruoan.
Siispä cannellonia tulee tänään uunista ulos.
Tuoksut alkaa jo vallata koko huushollin.
Miksei ruoka ole vielä valmista? Mulla on jo kova nälkä.
Vielä vartti pitäisi kärvistellä 😝.

Eilen funtsailin aamupäivästä, mitä sitä tarjoilisi perheelle ruoaksi.
Jääkaapissa oli puoli pussillista palvikinkku rouhetta, joka jäi edellis illan täytetyistä patongeista.
Päädyin uunimunakkaaseen ja salaattiin.
Näitä munkkaita on tullut tänne ennenkin laiteltua, mutta minkäs teet, kun ne on niin herkullisia ja maittavia syötäviä.
Tämän ohjeen nappasin yhteishyvän sivustoilta.Uunimunakas

8 kananmunaa
2 dl täysmaitoa
1 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippuri rouhetta
150 g palvikinkku rouhetta
200 g pakastemaissia
100 g juustoraastetta
silputtua ruohosipulia
Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin
 ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile patongin ja raikkaan salaatin kanssa.Ruokailun jälkeen täytyisi lähteä kaupoille.
Olen tässä etsinyt olohuoneeseen taulua ja peiliä eteiseen.
Jo monet kaupat on tullut kierreltyä ja netti selailtua, mutta niitä oman näköisiä ei vain ole tullut vastaan tai onhan niitä tullut, mutta hinta on sitten sen mukainen.
Ja päätin etten nyt huoli mitään tilapäisratkaisuja, vaan esineiden pitää olla just eikä melkein.
Siispä etsintä jatkuu...


Kommentit

 1. Munakkaat on kyllä hyviä ruokia. Torstai on usein munakas päivä, silloin ei enää ole jääkaapissa juuri mitään ennen viikon kauppareissua. Jonkinnäköisen munakaan saa silti aina kyhättyä kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä munakkaat on meillkin juuri kaapin tyhjennys ruokia ennen kaupareissuja.
   Helppoa ja hyvää ruokaa

   Poista
 2. Niin herkullisia kuvia, että taas on kosteus kielen päällä:) NAM! Onnitteluja kovasti sinne♥ ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…