kotiliesi

perjantai 27. lokakuuta 2017

Kanttarellipiirakka



Taas se viikko vierähti ja viikonloppu alkoi.
Meillä nuorimmainen lähti ensimmäisen kerran yksin junalla Loimaalle kaverinsa luokse yöksi.
Huomenna tyttö tulee takaisin kaverinsa kanssa.
Pikkuisen äiteetä jännitti, mutta matka meni hyvin ja tyttö on nyt turvallisesti perillä ja saan huokaista helpotuksesta.

Ensi sunnuntaina oon myös nuorimmaisella syntymäpäivä ja olen luvannut tehdä cannelloneja ruoaksi, koska se on tytön lempiruoka.

Nyt kuitenkin tulee kanttarellipiirakkaa näin ensi hätään.
Ohjeen nappasin Kotilieden sivuilta.



Pohja:

2 dl perunamuusijauhetta
1 1/2 dl lämmintä vettä
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
ripaus ruususuolaa


Sekoita lämpimän veden joukkoon perunamuusijauhe, sulatettu voi ja jauhot sekä ripaus suolaa.
Laita taikina tekeytymään jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytettä.



Täyte: 

2 1/2 dl kanttarelleja
1 sipuli
100 g pekonia
100 g juustoraastetta
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 tl mustapippuria
ripaus ruususuolaa




Kuullottele pannulla sipulisilpun kanssa sienisilppua ja pekoni suikaleita.
Levitä jäuhotetuin käsin taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä jäähtynyt täyte tasaisesti piirakka pohjan päälle.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja valmista vielä muna/kerma seos, jonka joukkoon ripsauttele mausteet. Kaada muna/kerma vielä piirakan pinnalle.

Paista piirakka uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia uunista riippuen. 
Niin, että pinta saa kauniin värin ja täyte on hyytynyt.

1 kommentti:

  1. Kyllä se aina jännittää kun jälkikasvu reissaa..vaikka tietääkin että hyvin pärjäävät:)♥ Nam!! Kun näyttääkin hyvältä tuo piirakka..Kiitos ohjeesta! Mukavaa sunnuntai päivää sinne♥

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)