kotiliesi
Siirry pääsisältöön

PizzapäiväMeillä vanhempi tytöistä lähti illalla isoveljelle yöksi.
Täältä meiltä matkaa tytön koululle tulee tunnin verran.
Velipoika kun asuu vain kivenheiton päässä tytön koulusta, niin varhaisina aamuina on mukava käyttää tämä asia hyödyksi.
Tämä on nyt ensimmäinen kerta tytöllä, kun koittaa tätä vaihtoehtoa ja ei varmastikaan viimmeinen.Sunnuntaina tein oikein urakalla pizzoja.
Uudella Hans välimäen ohjeella.
Pohjan ohjeen teille jo laitoinkin lauantaina, kun tein sen jääkaappiin kohoamaan yöksi.

Tässä pizzassa on sellainen jippo, että pohjan päälle tulevan tomaattisoseen päälle tulee juustoraaste.
Lisäsin kuitenkin hieman juustoraatetta myös pinnalle, vaikkei sitä siihen kai olisi tarkoitus laittaa.
No, reseptejä on yhtä paljon kuin on kokkejakin 😉.
Meidän pizzoissa oli tosiaan täytteenä tällä kertaa metwurstia, kinkkua, mozzarellaa.
Osaan laitoin paprikaakin sekä pepperonia mukaan.
Herkku yhdistelmät oli täytyy myöntää.

Tuo pizzakivi, joka laitetaan uuniin kuumenemaan ensin ja sitten pizzat nostellaan lastalla kivelle. Oli aivan super hyvä keksintö. Vielä kerran kaunis kiitos  Coolstuffille tästä ihanasta lahjasta.
Meillä on tänään tarkoitus käydä hoitolasten kanssa kirjastossa ja jossain puistossa hieman kauempana.
 Vielä kun tuo aurinkokin alkoi paisteleemaan niin mukavasti taivaalta.Tuntuu ihan siltä, että tästä päivästä tulee mukava retkipäivä.


Kommentit

 1. Mekin opittiin laittamaan juustoraaste heti tomaattisoseen päälle pizzassa. Ei täytteetkään liu'u pois niin helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meillä taitaa tästälähin myös juustot kuulua tomaattisoseen päälle. Paljon parempi vaihtoehto.

   Poista
 2. Kätevä kun isoveli asuu noin lähellä koulua:) Tuo pitsa näyttää kyllä niin herkulliselta..vesi kielellä täällä kuvia katsellaan:)😍Mukavaa keskiviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä on mukavaa kun veljelle voi mennä milloin vain.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…