kotiliesi

perjantai 29. syyskuuta 2017

Paneroidut broileripyörykät


Siis mä oon ihan kuin jyrän alle jäänyt. 
Tässä on eilisestä asti muutettu meidän tavaroita ja olo on sen mukainen.
Ilman Ukkosta ja poikaani ei tästä muutosta olisi tullut yhtikäs mitään.
Nyt on suurin osa tavaroista uudessa asunnossa ja huomiselle jää vain kolme sälä kuormaa meidän pikku autolla sekä kämpän siivous.
Kyllä minä huokaisen helpotuksesta, kun tää rumpa on ohitse.

Viime viikonloppuna tuli värkättyä aivan mielettömän herkullisia maissilastuilla kuorrutettuja broilerijauhelihapullia.
Ai ai, kuinka olikin herkullisia ja varmasti tulee tehtyä toistekin.
Nyt täytyy teille vielä kertoa , että vieläkin tulee vesikielelle näitä muistellessa (ja osasyy on sekin, että nyt on syöty pakasteesta ruokia pois koko viikko tän muuton takia).




MUREKETAIKINA:

400 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl voita
2 dl maissilastuja
1 muna
1 1/2 dl kermaviiliä
1 dl mangososetta (piltti)
1 rkl currya
1 tl ruususuolaa

PANEROINTI:

3 dl maissilastuja




Silppua sipuli ja paista  voissa paistinpannulla miedolla lämmöllä makeaksi ja pehmeäksi.
Murskaa maissilastut esim. hedelmäpussissa kaulinta apuna käyttäen.
Sekoita kaikki broilerijauheliha pullien ainekset keskenään ja anna makustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Pyörittele kostutetuin käsin aikas isoja pyöryköitä massasta.
Kierittele ne sitten murskatuissa maissilastuissa.
Paista pyörykät öljyn ja voin kanssa pannulla.
Älä paista kovimmalla lämmöllä, ettei kuorrutus pala ja pyörykät jäävät sisältä raaáksi, vaan jaksa tehdä ruoanlaitosta nautiskelua. Näin saat parhaan lopputuloksen.
Paista pullia kolme neljä minuuttia per puoli ja käännä. Tee tämä juttu pari kertaa.

Toki voit tehdä lihapullat myös uunissa niin pääset helpommalla.
Uunin lämpötila 200 astetta ja paista noin 15-20 minuuttia.

Loppusta mangososeesta ja kermaviilistä voi hyvin tehdä maukkaan kylmän kastikkeen ruoalle.
Eli sekoita kermaviili ja magosose sekä 1 tl currya ja rippuinen ruususuolaa.
Sekoita ainekset ja anna makustua hetki jääkaapissa.


8 kommenttia:

  1. Entäpä broilerijauheliha ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosm, tosi noloo, mutta nyt se on siellä. Arvoisellaan paikalla.

      Poista
  2. Miten ihmeessä mulle tulee aina nälkä kun luen näitä sinun postauksia...:)) Kumma juttu:)♥ Kiva että suurin osa tavaroista muutettu, noissa muutoissa on aina kamala homma..tsemppiä!! ja onnea uuteen kotiin♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeeta, että saan makuhermot kutiamaan.
      Nyt on ihana olo kaikki tavarat lopulta täällä uudessa asunnossa ja rento olo.

      Poista
  3. Taas huomaan, kuinka rajoittunut voi ihmisen mielikuvitus olla. Meidän perheessä aivan ykkösherkku on maissi-tai riisimuroilla paneroidut kana-tai possupihvit. Mutta ikänään en ole keksinyt, että lihapullissa tuo panerointi olisi vähintäinkin yhtä herkkua. Suuri houkutus olisi helppouden kannalta laittaa pullat uuniin paistumaan, mutta kyllä ne pannulla voissa paistettuna on kuitenkin ihan toista.
    Eli kiitos taas kovasti käyttökelpoisesta ohjeesta ja oikein leppoisaa viikonloppua sinne uuteen kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sirkku.
      Itsekin tämän herkun hoksasin vasta Valion uuden lehtisen avulla, että yhtä lailla laput silmillä täällä mennään.

      Poista
  4. Näyttääpäs hyvälle, hjam! Mukavaa sunnuntaita Sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)