Siirry pääsisältöön

Kanttarellikastiketta ja naudan leikkeet



Tänään on ollut aivan ihana päivä.
 Ensin päivällä poikani tuli kyläilemään. Poika teki entisten hoitopaikan kotisivujen tilalle uudet hoitopaikan blogisivut. Tuli kyllä niin ihanat sivut, että täytyy vähän väliä käydä niitä katsomassa.
Koitankin saada viikonlopun aikana hieman tekstiäkin uuteen blogiini.

Sitten tuli vielä yllätys vieraaksi Turusta Ukkoseni tytär ja siinä oli hetken aikaa kaikki lapsemme yhtä aikaa kotosalla ja teinitkin pääsi juuri sopivasti kotiin kouluistaan.
Mukavaa saada kaikki lapset yhteen aivan sattumoisin 😍.




Meillä on nykyään tullut tavaksi tehdä perjantaisin jotain herkkua.
Viime viikonlopun herkku oli Ukkoseni tuomat kanttarellit. Niiden mukaan tehtiin koko illan ruokailu, kanttarellikastikkeessa naudan ulkofileepihvet.



3 dl puhdistettuja kanttarelleja
1 sipuli
2 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl kädessä murskattua timjamia


Pilko sienet ja paista pannulla neste pois. Lisää joukkoon voi ja sipuli silppu. Kuullottele pannulla, mutta älä anna ruskistua.
Sipuleiden ja sienten tiristessä pannulla noin kymmenisen minuuttia lisää joukkoon jauhot.
Anna jauhojen saada hieman väriä ja lisää vielä kerma sekaan. Anna kastin kiehahtaa ja laita sitten lieden lämpö pois päältä.
Mausta kasti ja anna makustua  noin 5 minuuttia. (Paista tässä välissä pihvit kypsiksi.)




Ota Atrian takuumureat nauta pihvit puoli tuntia ennen paistamista  huoneen lämpöön.
Paista pannulla  molemmin puoli kypsäksi mausta ripauksella ruusususolaa ja rouhittua mmustapippuria. 
Kaada kanttarelli kastike pihvien päälle ja lämmitä vielä kastike ja nauti vaikka kermaperunoiden ja herkullisen salaatin kanssa.



Kommentit

  1. Oi ihania tuollaiset hetket kun kaikki onkin yllättäen kasassa♥ Näyttää kyllä niin hyvältä tuo ruoka..sellainen kosteus kihahti kielen päälle:) Leppoisaa viikonloppua sinne😍

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.



Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.



Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Kinkku wrapit

Eilen söimme iltapalaksi raikkaita wrappeja, kyllä maistuikin taas herkulliselle pitkästä aikaa. Näitä on niin helppo ja mukava kääriä ja hyvä välipala on valmis kun vaan muistaisi tehdä useimminkin.
6 kpl tortilla lättyjä 1 pieni punasipuli 1/2 paprikaa
3 dl kinkkurouhetta 10 cm kurkkua 1/2 dl makeaa chili kastiketta 1 prk kermaviiliä salaatin lehteä  kinkkuviipaletta
1 dl juustoraastetta
Sekoita täytteen aineet ja laita tortillan päälle ensin salaatti ja sitten kinkku seosta kääri rullalle ja puolita. Anna maustua hetki ja nauti.