kotiliesi

perjantai 15. syyskuuta 2017

Kanttarellikastiketta ja naudan leikkeet



Tänään on ollut aivan ihana päivä.
 Ensin päivällä poikani tuli kyläilemään. Poika teki entisten hoitopaikan kotisivujen tilalle uudet hoitopaikan blogisivut. Tuli kyllä niin ihanat sivut, että täytyy vähän väliä käydä niitä katsomassa.
Koitankin saada viikonlopun aikana hieman tekstiäkin uuteen blogiini.

Sitten tuli vielä yllätys vieraaksi Turusta Ukkoseni tytär ja siinä oli hetken aikaa kaikki lapsemme yhtä aikaa kotosalla ja teinitkin pääsi juuri sopivasti kotiin kouluistaan.
Mukavaa saada kaikki lapset yhteen aivan sattumoisin 😍.




Meillä on nykyään tullut tavaksi tehdä perjantaisin jotain herkkua.
Viime viikonlopun herkku oli Ukkoseni tuomat kanttarellit. Niiden mukaan tehtiin koko illan ruokailu, kanttarellikastikkeessa naudan ulkofileepihvet.



3 dl puhdistettuja kanttarelleja
1 sipuli
2 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl kädessä murskattua timjamia


Pilko sienet ja paista pannulla neste pois. Lisää joukkoon voi ja sipuli silppu. Kuullottele pannulla, mutta älä anna ruskistua.
Sipuleiden ja sienten tiristessä pannulla noin kymmenisen minuuttia lisää joukkoon jauhot.
Anna jauhojen saada hieman väriä ja lisää vielä kerma sekaan. Anna kastin kiehahtaa ja laita sitten lieden lämpö pois päältä.
Mausta kasti ja anna makustua  noin 5 minuuttia. (Paista tässä välissä pihvit kypsiksi.)




Ota Atrian takuumureat nauta pihvit puoli tuntia ennen paistamista  huoneen lämpöön.
Paista pannulla  molemmin puoli kypsäksi mausta ripauksella ruusususolaa ja rouhittua mmustapippuria. 
Kaada kanttarelli kastike pihvien päälle ja lämmitä vielä kastike ja nauti vaikka kermaperunoiden ja herkullisen salaatin kanssa.



1 kommentti:

  1. Oi ihania tuollaiset hetket kun kaikki onkin yllättäen kasassa♥ Näyttää kyllä niin hyvältä tuo ruoka..sellainen kosteus kihahti kielen päälle:) Leppoisaa viikonloppua sinne😍

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)