kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Hävikkiviikosta Atria uutuuksiinUlkona on niin synkkää, että sisällä saa pitää valot päällä heti aamutuimaan.
Sataatihuuttaakin siihen malliin, ettei ulos tee ollenkaan nyt mieli.
Siispä keksimään sisähommia lasten kanssa.
Piirtämäistä, leikkimistä ja yhdessä ruoan valmistamista ym. hauskaa.Olettekos huomanneet kaupassa käydessänne, että Atrialta on tullut taasen uutuus-tuotteita hyllyille.
Vuolu-lihoja on ennenkin ollut tarjolla ja nyt tuli maukas uutuus eli vuolu härkä ryhmään mukaan.
Tämä on kyllä mieleinen uutuus minulle.
Minulla tulee vuolulihaa käytettyä eniten salaateissa, leipien päällä sekä ruokiin laitettuna.

Tällä viikolla vietetään hävikkiviikkoa joka tarkoittaa sittä, että koitamme kukin tahollamme vähentää ruoan hävikkiä.
Itse olen todella huono heittämään ruokaa roskiin, aina koitan löytää vielä jonkun mahdollisuuden jatkokäyttää tuotteet niin, ettei hävikkiä kertyisi.

Eilen tuli tehtyä pyttipannu uudesta punajuuri gastromakkarasta.
Tuli ihanan vaaleanpunaista ruokaa tarjolle.
Harmi vain kuva jäi teille ottamatta.
No, ehkä sitten ensikerralla kuvan kanssa tämä ruoka 😊.


Kommentit

  1. Tuo punajuurimakkara näyttää jännälle,tuota pitääkin maistaa:) Hävikkiviikko olisi kyllä tarpeen ottaa itsellekin käyttöön...oikein harmittaa kun hyvää ruokaa menee välillä roskiin..toki sitä yrittää pakkaseen "pelastaa" sen mitä pystyy:) Ruokalista näytti hyvältä...Mukavaa viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtakunnllinen hävikkiviikko on niin hyvä, niin tulee itsekin hieman tarkemmaksi taasen tämän ruokahävikin kanssa.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…