kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Choritzo pastasalaattia ja blogi kuulumisiaHei, näin ensiksi kerron teille iloisia uutisia.
Blogini on päässyt mukaan Kotilieden uusi ruokabloggaaja kisaa.
Harmi vain huomasin tuon arvonnan vasta eilen illalla ja nyt vasta kerkiän siitä teille kertomaan.
Eli te jotka haluatte käydä laittamassa puumerkkinne kilpailuun ja tykkäisitte kuulla minun juttujani kotilieden bloggaajana kehoitan menemään tästä Kotilieden arvontaan ja etsimää Tupun tuvan blogin  muiden blogien joukosta.
Kiitos jo etukäteen kaikille minua äänestäneille 😍.Eilen aamulla valmistin maukkaan choritzo pastasalaatin meille iltapalksi.
Tähän ei tarvitse edes pastaa maustaa ja marinoida, vaan choritzo oli jo itsessään niin maukasta, että se riitti vallan hyvin mausteiden kanssa salaatin mauksi.

Ajattelin täksikin illaksi vielä tehdä broilerisalaatin. Tällä kertaa marinoin jo puolet tuosta pastasta jota eilen keitin, mutta siitä sitten tuonnenpana enemmän.
Nyt pysytään tässä eilisen salaatissa, ettei mene puurot ja vellit ihan sekaisin.

CHORITZO PASTASALAATTI

n. 3 dl keitettyä pastaa
200 g choritzomakkaraa paloina paistettuna
1/2 keltaista paprikaa
1/2 punaista paprikaa
salaatattisekoitus pussi
10 cm kurkkua
2 tomaattia
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl savustettua paprikajuhetta

Keitä pasta pussin ohjeen mukaisesti kypsäksi. Valuta ja anna sitten jäähtyä.
Paista choritzon palat pannulla kypsiksi. Anna niidenkin hieman jäähtyä.
Pilko muut ainekset haluamaasi kokoisiksi paloiksi.
Sekoita ainekset ja mausta. 
Anna tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…