kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Savulohi perunasalaattiTänään tuli taasen yksi hoidokeistamme kesälomilta.
Aikas rauhallista tässä on vielä ollut, kaksi hoidokkia vielä lomailee, toinen pari viikkoa ja toinen kolme.
Niin, ettei täällä voi ainakaan työkiireisiin vedota, jos ei saa mitään aikaiseksi :).

Tänään on ollut niin mukava ulkoilu keli, että aamusellakin tuli lähdettyä jo ajoissa pihalle. 
Samoin tehdään hoidokeiden herättyä. 
Välipala ja pihalle nauttimaan auringonpaisteesta tämä suomen suvi, kun on ollut mitä on ollut, niin jokaisesta aurinkoisesta päivästä pitää nauttia täysin rinnoin.
Vaikka kyllä tänäänkin on jo kerennyt sataa.
Tuossa meidän syötyä ja siivotessani pöytää vilkaisin ikkunasta ja mitä ihmettä siellähän satoi taas.
Tämä salaatti valmistui aivan sattumalta, koska jääkaappiin kurkistaessa tuli monta tuotetta vastaan, joissa alkoi päivämäärät juosta vastaan.
Epäilen suuresti, että huomisen ruokalistan pastaruokakin vaihtuu uusista perunoista tehtyyn uunipaistokseen, Mutta se nähdään sitten huomenissa, nyt mennään tätä päivää.
Lohkoin sopivasti suupalan kokoisiksi paloiksi kolme perunaa, savulohen silppusin sormin joukkoon.
Kolmen kevätsipulin varret pääsivät myös mukaan salaattiin samoin munakokkelin loppu.
(Tämä munakokkeli ei suinkaan ole pakollinen tässä salaatissa, maistoin jo ilman sitä salaattia ja oli herkullista, mutta minulla nyt sattui sitä jääkaapissa olemaan, niin pääsin siitä sukkelasti eroon.)

Sitten vain maustamaan salaattia eli tilkka oliiviöljyä, rouhittua mustapippuria, tilliä ja ripaus sormisuolaa sekä sitruunan mehua.

Anna makustua hetki jääkaapissa, jos vain kerkiät.
Minä näet söin oman osani heti valmistuttua, niin oli herkullista ja hyvää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…