kotiliesi

torstai 3. elokuuta 2017

Kanttarellipiirakka


Tultiin juuri Hoidokeiden kanssa jalkapallokentältä.
Kerettiin juuri ennen sateen alkamista kotipihaan. Hyvä ajoitus meillä :)
Huh huh, kuinka noilla lapsilla virtaa riittää.
Itse olisin aivan puhki, jos juoksentelisin tuohon malliin.



Eilen sähköpostiini tuli ihana kanttarellipiirakan ohje.
Tuumailin hetken ja tulin siihen johtopäätökseen, että meillä syödään suolaista piirakkaa iltapalalla.
Aloin etsiä pakkasesta veljeni vaimon keräämiä kanttarellejä ja parsakaalin nuppuja.
Pohjaksi tähän piiraaseen olisi kuulunut kaupan valmis ruisperunataikina, mutta minulla ei semmoista pakkastimessa ollut, joten tein pohjan itse.

POHJA:

2 dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1/2tl suolaa
1/2tl leivinjauhetta
1/2dl ruokaöljyä
1dl vettä

Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
Taputtele valmis taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.





TÄYTE: 

n.1 dl  putsattuja kanttarelleja
1 kevätsipuli varsineen 
100 g parsakaalin nuppuja (pakaste)
150 g sulatejuustoa
1/3 dl kuivaa valkoviiniä
2 kananmunaa
2 valkospilin kynttä
1 tl currya
1 tl rouhittua mustapippuria
50 d juustoraastetta
ripaus ruususuolaa




Paista sienet ja sipulisilppu pannulla pienessä voi määrässä.
Ota parsannuput sihtiin ja kaada kuumavettä niiden päälle.
Pehmitä sulatejuusto kulhossa ja lisää viini, kananmunat sekä mausteet.
Kaada sieniseos ja parsakaali piiraspohjan päälle ja kaada sulatejuustoseos kaiken päälle.
Ripottele pinnalle vielä juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 35 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Näyttää sitä virtaa riittävän sullakin :)
    T. Salima

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salima, ruoka ja leipominen on musta vain niin mukavaa touhuilua, ettei sitä osaa ajatella
      tekemisenä. Niin hölmöltä kuin se kuulostaakin :D.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)