kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Uusi vuosi ja uudet kujeetRÄISKYVÄÄ UUTTAVUOTTA TEILLE KAIKILLE.Jassoo, se alkaa sitten tämä vuosi olla pian pulkassa.
Olemme nyt Ukkoseni kanssa kaksin kotosalla. Tytöt menivät iso-veljelle uudeksi vuodeksi.
Tuumailtiin tässä Ukkoseni kanssa, että tämä on nyt ensimmäinen uusivuosi, kun olemme kahdestaan ja näitä yhdessä tarvottuja vuosia on kohtapuoliin yhdeksäntoista.

Olen tässä miettinyt, mitä uusi vuosi tuo tullessaan?
Lupauksia en ole ajatellut uutena vuotena tehdä, mutta tämän ruokapuolen kanssa ajattelin hieman petrata.
Laadukkaampaan ja kevyempään koitan pyrkiä.
Tuo kasvisruokakin on jotenkin jäänyt vähemmälle. Siihen ajattelin myös panostaa.
Jos nyt alkuun edes saisi tehtyä kerran viikossa kasvisruokaa, niin sekin olisi jo saavutus.
Nyt kuitenkin eilis illan piirakoihin. 
Ei siis kevyttä eikä edes kasviksista tehtyä, mutta herkullista ja kaikille oman näköistä piirasta tarjolla.
Meillä oli nuorimmaisella yökylässä kaverinsa ja ajattelin valmistaa kaikille omat piirakat. Kunkin oman maun mukaan. Jokainen sai siis valita omat täytteensä piirakoihin.
Texmexillä maustettu jauheliha oli pohjana näihin piirakoihin. 
Ilokseni myös Ukkoseni ja vanhempi tytöistä tuli autamaan keittiöön, niin saimme piirakat nopeasti  yhteistyöllä valmiiksi.1 pkt voitaikinaa
1 kananmuna

400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 pss texmex-maustetta
1 dl vettä

tomaattia 
salsaa
juustoraastetta
mozzarellaa
valkosipulia
basilikaa

Ota voitaikina levyt leivinpaperin päälle pellille sulamaan.
Paista jauheliha ja sipuli, mausta texmex-mausteella.
Kaada joukkoon desi vettä.

Voitele voitaikina levyt kanamunalla ja laita salsaa tai ketsuppia pohjalle. 
Ripottele seuraavaksi jauheliha sekä haluamasi muut ainekset.
Laita päälle juustoraastetta ja halutessasi valkosipulia ja basilikaa.
Laita uuniin 225 asteeseen noin 8-10 minuutiksi. Niin, että voitaikina kypsyy ja pinta saa kauniin värin.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…