kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Juustoperunat


Täällä on tontut jo kurkkineet ja pukkiakin odotellaan kovasti. 
Pientä esimakua on Ukkoseni ulkona lapsille pitänyt. 
Kolkutuksia kuuluu jo leikkimökin takaa.
Lapset ovat ihmeissään toiset ovat veikanneet tonttua ja toiset mörköä.
Kumpihan sitten lieneekin ahkerasti se jaksaa lapsille kolkutella.

Tänään lopetti taasen yksi hoidokeistamme ja pari jäi joululomille.
Lahjoja on pukannut siihen malliin, että olen jo hieman alkanut epäilemään onko pukilla nyt oikea osoite vai onko tiedot menneet ristiin tontuilla.
Mene ja tiedä mitä on sattunut, onhan joulupukki jo vanha mies ja muisti voi olla jo hatara.Aina ruoan ei tarvitse olla niin aikaa viepää, vaan voi päästää itsensä hieman helpommala. Varsinkin näin joulun alla, kun kiireitä riittää keittiössä ja muuallakin yllin kyllin.
Meillä on niin meidän nuoriso kuin mekin Ukkoseni kanssa kyllästytty kinkkukiusaukseen sekä pannareihin. Niitä kun tulee tehtyä ainakin joka toinen viikko, koska ne ovat lasten suosiossa.
Mietin pitkään uskallanko valmistaa juustoperunat kaupan pakaste perunasipulisekoituksesta. Mutta kyllä kannatti oli muuten niin herkullisia ja maistuvia, ettei kukaan jäänyt kylmäksi.

Minä tein varovasti puolesta kiloa perunasipulisekoitusta tätä ruokaa, jos ei väelle maistukaan. Mutta aivan hyvällä omalla tunnolla voi tehdä  kaksin kertaisen annoksen seuraavalla kerralla, kun tietää mitä herkkua on saatavilla.
Juustoja voi vaihdella maku tottumusten mukaan esim. ensi kerralla ajattelin toisen vuoan tehdä homejuustolla ja toisen fetalla.500 g perunasipulisekoitusta
n. 70 g juustoraastetta
n. 30 g parmesaania
2 tl oreganoa
vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl ruususuolaa
2 dl kermaa/maitoa

Sekoita kaikki ainekset kaikki ainekset sekaisin (paitsi kerma) uunivuoassa.
Kaada kerma päälle ja paista uunissa noin 1 tunti 200 asteessa.
Tarjoile esim. liharuoan lisäkkeenä.
Meillä oli tällä kertaa juustoperunoiden kanssa lihamureketta, joka muuten valmistui samalla uuni kerralla ja sienimuhennosta vielä kaiken herkun kaveriksi.


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…