kotiliesi

torstai 22. joulukuuta 2016

Juustoperunat


Täällä on tontut jo kurkkineet ja pukkiakin odotellaan kovasti. 
Pientä esimakua on Ukkoseni ulkona lapsille pitänyt. 
Kolkutuksia kuuluu jo leikkimökin takaa.
Lapset ovat ihmeissään toiset ovat veikanneet tonttua ja toiset mörköä.
Kumpihan sitten lieneekin ahkerasti se jaksaa lapsille kolkutella.

Tänään lopetti taasen yksi hoidokeistamme ja pari jäi joululomille.
Lahjoja on pukannut siihen malliin, että olen jo hieman alkanut epäilemään onko pukilla nyt oikea osoite vai onko tiedot menneet ristiin tontuilla.
Mene ja tiedä mitä on sattunut, onhan joulupukki jo vanha mies ja muisti voi olla jo hatara.Aina ruoan ei tarvitse olla niin aikaa viepää, vaan voi päästää itsensä hieman helpommala. Varsinkin näin joulun alla, kun kiireitä riittää keittiössä ja muuallakin yllin kyllin.
Meillä on niin meidän nuoriso kuin mekin Ukkoseni kanssa kyllästytty kinkkukiusaukseen sekä pannareihin. Niitä kun tulee tehtyä ainakin joka toinen viikko, koska ne ovat lasten suosiossa.
Mietin pitkään uskallanko valmistaa juustoperunat kaupan pakaste perunasipulisekoituksesta. Mutta kyllä kannatti oli muuten niin herkullisia ja maistuvia, ettei kukaan jäänyt kylmäksi.

Minä tein varovasti puolesta kiloa perunasipulisekoitusta tätä ruokaa, jos ei väelle maistukaan. Mutta aivan hyvällä omalla tunnolla voi tehdä  kaksin kertaisen annoksen seuraavalla kerralla, kun tietää mitä herkkua on saatavilla.
Juustoja voi vaihdella maku tottumusten mukaan esim. ensi kerralla ajattelin toisen vuoan tehdä homejuustolla ja toisen fetalla.500 g perunasipulisekoitusta
n. 70 g juustoraastetta
n. 30 g parmesaania
2 tl oreganoa
vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl ruususuolaa
2 dl kermaa/maitoa

Sekoita kaikki ainekset kaikki ainekset sekaisin (paitsi kerma) uunivuoassa.
Kaada kerma päälle ja paista uunissa noin 1 tunti 200 asteessa.
Tarjoile esim. liharuoan lisäkkeenä.
Meillä oli tällä kertaa juustoperunoiden kanssa lihamureketta, joka muuten valmistui samalla uuni kerralla ja sienimuhennosta vielä kaiken herkun kaveriksi.


2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)