kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Sii sii siivotaan eikä leikitä ollenkaan ja 44 viikon ruokalista


 Täällä on tänään saatu aikas lailla tehtyä.
Kuisti sai kuramatot, mutta sitä ennen tietenkin koko kämpän imurointi ja lattioiden luuttuaminen.
Vaatteita lähti jätesäkillinen Uffille ja roskiin saman verran.
Nyt on mun kaikki vaatteet käyty läpi oikein suurella kädellä ja Ukkoseni talvitakkeja ja kenkiä raakattiin myös kunnolla. 
Vielä kun saisi nuo Ukkoseni vaatteetkin saman käsittelyn, niin olisin todella tyytyväinen.
Mikä kumma noilla miehillä on, kun kaikki pitäisi säästää ja sitten tuota respuutto vaatetta on vaikka ja kuinka. Meidän Ukkoseni sanoo niitä "työvaatteiksi".
No, ei sitä minullakaan mitään juhlatamineita ole, mutta reikäiset ja virttyneet heittelen kyllä suosilla pois.


No, sitten riistäytyi käsistä jo tämä siivoilu.
Liesituuletin tuli kuurattua, rasvakeitin puunattua ja sisäkasvihuone pestyä.
Tämän operaation päälle lähdin jo kauppaan ja sitten Ukkoseni lämmittämiin löylyihin.
Nyt on olo aikas ventti, mutta niin onnellinen.
Mukavaa aloittaa uusi viikko aivan puhtaalta "pöydältä".


Viikon 44 ruokalista:

MAANANTAI

Kalapihvit ja perunamuusi
Vihersalaatti
Jogurtti

TIISTAI

Tomaattinen jauhelihakeitto
Uunituoreet sämpylät
Marjarahka

KESKIVIIKKO

Kinkkukiusaus
Kaalisalaatti
Pizzaleivät

TORSTAI

Porkkana-kookoskeitto
Vihannespalat
Jogurttijäädyke

PERJANTAI

Talontapaan

Kommentit

 1. Siellä asuu ahkeraa kansaa. Jos et muuta postattavaa keksi, niin laita kalapihveistä ohje.
  Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, täällä on tätä siivottavaa hiemaan enemmän kuin tavallisessa taloudessa.
  Jos totta puhutaan koko ajan saisi kulkea harja ja rätti kourassa.
  Kalapihvi- ohjeen lupaan tänne laitella.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Munakasmuffinit

Tämä alkuviikko on ollut tapahtumia pullollaan. Eilen olimme Ukkoseni kanssa koulunvanhenpainillassa, se olikin kunnon istumista. Kolme tuntia meni istuessa ja kuunnellessa ja silti jouduimme lähtemään pois tapahtumasta kesken opettajan puheen.
Tänään taas vierailivat Mumsku ja veljeni sekä häen tyttöystävänsä meillä. Eilen sain viestin veljeltäni, että he ovat aloittaneet vähähiilihytraattisen ruokavalion. No, minulle tuli heti mieleen nämä herkulliset munakasmuffinssit. Niin helpot ja herkulliset tarjottavat ja ulkonäkökään ei häpeä vierastarjoilua. Salaatteineen päivineen meni kaikki tarjottava hyvin kaupaksi. Nämähän käy myös keliaakikolle tarjoiltavaksi. Niin ihana aamu- tai iltapala kenelle vain sekä koulusta kotiinpalaava lapsi  saa näistä mukavan välipalan itselleen. Nämä kun voi syödä niin kylmänä kuin kuumanakin salaatin kanssa tai ilman. Parhaassa tapauksessa voit litistää muffinin kahden leivän väliin ja syödä sinänsä.


Tämä on maittava hävikkiviikon herkku. Munakkaaseen v…