kotiliesi

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Broileririsottoa ja salaattia


Tuli tuossa viikonloppuna ostettua taas pullet pork-lihaa, tällä kertaa broilerin muodossa. 
Ajattelin iltapala salaattiimme sitä laittaa, mutta iltapalat meni ja pussi oli vielä käyttämättömänä jääkaapissa.

Meillä varsinkin nuorempi tyttö tykkää salaateista.
Niitä siksi koitankin pitää aina valmiina jääkaapissa. 
Nyt on kaalisalaatti ollut hetken jäähyllä ja tilalle on tullut kauppojen valmiit salaattisekoitukset. 
Vaikka ne hieman kalliimpia kilohinnoiltaan onkin, niin pääsee paljon pienemmällä vaivalla. Ei tarvitse ostaa montaa sorttia salaatteja jääkaappiin lojumaan, kun pusseissa on niin ihania sekoituksia pinaatista rucolaan ja punasalaattiin sekä sikuriin.
Ja jää itseltä pois salaattien ruotiminen eli ei tule hukkaa ollenkaan vaan kaikki on ehtaa syötävää.
Annettakoon nyt  minulle tälläinen pieni lapsus anteeksi :(
(Mamma pääsee helpommalla ;))



Juuri äsken tein taasen yhden salaatin tuonne jääkaappiin odottamaan syöjiä.
Tähän versioon laitoin salaattisekoituksen kaveriksi kurkkua, tomaattia, mustia oliiveja sekä säilyke paprikaa. 
Olin kyllä ensin ajatellut tehdä fetasalaattia, mutta sitä olen tehnyt putkeen niin monta kertaa, koska kumpainenkin tyttö tykkää fetasta. 
Niinpä ajattelin kokeilla välillä jotain aivan muuta.
Vaihtelu virkistää.


No, sitten tähän broileririsottoon, joka muuten oli herkullista.

tilkka öljyä
n.3 dl jasmiini riisiä
1 sipuli
1 kanaliemikuutio
n. 6-8 dl vettä
1 tl ruususuolaa
1-2 tl makeaa currya
1 tl savustettua paprikajauhetta
n. 3-4 dl pullet pork chickeniä eli nyhdettyä broilerin lihaa 
2 dl pakaste herneitä
1/2 parmesaaniraastetta
ripaus chilirouhetta
1 tl mustapippuria rouheena
1 rkl rakuunaa

Laita padan pohjaan tilkka öljyä. Kaada päälle riisit ja sipuli silppu, kuullottele niitä hetki padasssa hyvin sekoitellen, ettei riisit pala.
Kaada sitten joukkoon puolet vedestä.
Ja mausta kanaliemikuutiolla ja suolalla sekä curryllä ja paprikajauheella.
Kun neste on imeytynyt riisiin lisää joukkoon loppu vesi sekä porkchicken pussista valmiiksi  nyhdetty broileri.
Anna porista niin, että risotto on melkein valmista ja lisää joukkoon pakaste herneet sekä parmesaani ja loput mausteet eli chili- ja mustapippuri rouhe ja rakuuna.
Risoton valmistus ei kestä kauaa. 
Minulla oli valmis risotto pöydässä noin 20 minuutin päästä aloituksesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)