Siirry pääsisältöön

Pizzaa ja rippikoulua


Tässä sitä nyt istutaan olohuoneen sohvalla ja kirjoitellaan sekä sivusilmällä katselen Neiti Marplea teeveestä. Vatsa on aivan räjähdyspisteessä. 
Ei pysty ei kykene syömään enään yhtään. Kaksi isoa palaa meni tätä Ukkoseni kanssa kaksin valmistamaa pizzaa.


Täytteinä oli metwurstia, kinkkua ja herkkusieniä.
Niin ja nuorimman tytön lempparia mozzarella juustoa.


Tänään on muutenkin laitettu töpinäksi...
Ukkoseni kävi pesemässä meidän olohuoneen villamaton ja nyt se kuivuu terassilla.
Saadaanpa raikas mäntysuovalle tuoksuva matto ensi sunnuntaina olohuoneen puhtaalle lattille, rippijuhliin.

Ruoan ja pienen siestan jälkeen kävimme Ukkoseni kanssa kävelyllä. Tai oikeammin nuorimman tytön koulutehtävään liittyen etsimässä kasveja tytön kasvikansioon.
Juu, näin meillä olen nyt kolme kertaa samonnut metsiä ja keräillyt kasveja. 
Olen näissä asioissa niin huono, mutta autettavahan se on nuorta, joka on yhtä pihalla asiasta kuin minäkin :)

Eilen olimmekin Ukkoseni ja pojan kanssa vanhimman tytön rippileirillä vierailulla.
Tuli aivan oma rippileiri mieleen tuolla leirillä piipahtaessa.


Siinä menee sillalla ensin poikani ja perässä menee vanhin tyttöni. Tälle sillalle ei saanut mennä yhtä aikaa, vaan täytyi aina odottaa, että edellä menijä oli sillan puolivälissä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shakshuka eli munapannu

Tällä viikolla tuli käytyä Helsingissä, Kotilieden verkostobloggaajien koulutuspäivillä. Matka oli antoisa niin koulutuksen, kuin tarjoilunkin kannalta.  Tuli niin monia ideoita kuvauksellisesti, sekä ruokina ja lisukkeina vastaan, mitä haluan toteuttaa myös kotona.


Tänään nuorimmaiselle tuli uusi sänky ja päivä on mennyt pääosin siivoillessa ja järjestyksiä vaihdellessa.

Traamaltakaan ei päästy välttymään... Koska uusi sänky olikin sininen ja me pyysimme vartavasten sängyn mustana. Minusta väri oli hieno, mutta sanoppas se tuollaiselle teinitytölle 😖.
Tiedän kyllä, että sängyn olisi voinut palauttaa ja vaatia mustaa sänkyä tilalle, mutta pidin sitä liian haasteellisena operaationa.  Katsoo nyt kun kaikki olemme nukkuneet yön yli ja mutustelleet ajatuksella sinisestä sängystä. Jospa vaikka huomenna menen käymään liikkeessä ja pyydän sängyn vaihtoa.Mutta jos tässä päivässä oli jotain huonoa, niin oli tässä myös hyvääkin.
Taas kerran sain tehtyä meidän sakille sellaisen ruoan, että j…

Voisämpylät

Tässä on ollut nyt jos jonkinmoista säätöö, noiden nuorimman tytön linja-automatkojen kanssa. Tämä on itsellekin niin uutta, kun matkaa täältä Tampereen länsirajalta Ylöjärvelle päin. Ja nyt kun on nämä vyöhykkeet a ja b ollut tytön kortissa. Piti lisätä c-vyöhyke korttiin ja maksoin koko vuoden matkat yhdellä kertaa. Näin tuli vielä halvaksi, kun tytön syntymäpäivät ovat vasta parin kuukauden päästä, niin päästiin lasten maksuilla koko vuosi. Ensi vuonna onkin sitten sata euroa kaliimpaa tuo kulkeminen. Matka kun on vajaa kuusi kilometriä niin mitään etuuksia ei matkoihin saada 😜.  No, nyt pitäisi kaikki olla okeij ja saa huoahtaa tämänkin jutun kanssa vuoden päivät.Eilen tuli tehtyä herkullisia voisämpylöitä. Näissä on siis niin ihana voin maku ja niin pehmeän höttöistä, että voisi syödä vaikka koko leivän yhdeltä istumalta. Mutta tein näitä meille ja hoidokeille välipalaleiviksi loppuviikoksi, joten ei aleta nyt ahmimaan kaikkia herkkuja yhdellä kertaa.
4 dl maustamatonta jogurt…

Kinkku wrapit

Eilen söimme iltapalaksi raikkaita wrappeja, kyllä maistuikin taas herkulliselle pitkästä aikaa. Näitä on niin helppo ja mukava kääriä ja hyvä välipala on valmis kun vaan muistaisi tehdä useimminkin.
6 kpl tortilla lättyjä 1 pieni punasipuli 1/2 paprikaa
3 dl kinkkurouhetta 10 cm kurkkua 1/2 dl makeaa chili kastiketta 1 prk kermaviiliä salaatin lehteä  kinkkuviipaletta
1 dl juustoraastetta
Sekoita täytteen aineet ja laita tortillan päälle ensin salaatti ja sitten kinkku seosta kääri rullalle ja puolita. Anna maustua hetki ja nauti.