Feta-perunasalaatti
Huh, kuinka tänään tuo aika kiitää, ei millään meinaa perässä pysyä.
Se johtunee siitä, että tein tänään ruoaksi eilisestä ruoasta spagetista ja jauhelihakastikkeesta uuniin paistoksen. Ja ulkoa tullessamme huomasin laittaneeni sen vain 130 asteelle. Pieni viivästys ruokaan, mutta lopulta kaikki hyvin.
Nyt on siis syöty ja aletaan päiväunien viettoon.
Viikonloppuna jääkaappia tyhjennellessä tuli keitettyjä perunoita vastaan ja halusin käyttää ne perunasalaattiin. Netistä katseltuani kyseisiä salaatteja tämä Pastanjauhannan feta-perunasalaatti miellytti eniten. Ja kun kaikki aineksetkin löytyi suhtkoht hyvin kotoa aloin värkkäämään salaattia.
5 keitettyä perunaa
1 punasipuli
1 dl mustia oliiveja
100 g fetajuustoa kuutioituna
hienonnettua lehtipersiljaa
hienonnettua minttua
suolaa ja mustapippuria
1 punasipuli
1 dl mustia oliiveja
100 g fetajuustoa kuutioituna
hienonnettua lehtipersiljaa
hienonnettua minttua
suolaa ja mustapippuria
Kasti:
1/2 dl oliiviöljyä
1 limen kuori raastettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
vajaa 1/2 dl maustamatonta jogurttia2 tl dijon-sinappia
suolaa ja pippuria
1 limen kuori raastettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
vajaa 1/2 dl maustamatonta jogurttia2 tl dijon-sinappia
suolaa ja pippuria
Lohko keitetyt perunat erikokoisiksi paloiksi ja leikkaa sipuli silpuksi.
Lisää joukkoon oliivit ja paloiteltu fetajuusto.
Hienonna yrtit sekaan ja mausta.
Sekoita salaattikastikkeen ainekset ja kaada salaatin joukkoon.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makustua tovi jääkaapissa ennen syöntiä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit :)