torstai 25. helmikuuta 2016

Mehustin wilfa sj-150w


Laitoin eilen veljelleni viestiä ja kyselin häneltä hänen mehustimestaan.
Olen itse ostamassa mehustinta ja haluaisinkin kuulla kaikilta mielipiteitä niiden käytöstä hinta/laatu suhteesta ja puhdistuksesta.
Olen kuullut, että jotkut mehustimet ovat työläitä siivottavia.
Tässä siis kokemuksia mehustin Wilfa sj-150:n käytöstä.


Ostin joulun alla mehustimen, kun halusin koittaa mehupaastoa. Jaksoinkin olla pelkkien mehujen varassa 5 päivää ja suosittelen kokemusta, olo oli todella kevyt ja ja olin täynnä voimaa. Tosin pari kolme ekaa päivää oli melkosta tuskaa sen suhteen että koko ajan teki mieli laittaa jotain kiinteätä suuhun, mutta tämä olo kyllä väistyi. Paaston ohessa tuli uusi mehustin ja sen ominaisuudet kunnolla testattua ja huomasi mihin se pystyy ja mihin ei, ja on sitä on nyt tullut käyteltyä aika paljon sen jälkeenkin.

Muutaman youtube-videon mehustimista katteltuani päädyin tohon wilfan-mehustimeen. Sen rakenne näytti yksinkertaiselta ja toimivalta. Ja olen edelleen sitä mieltä että se oli hintansa väärti. Tämä oli yksi edullisimmista, mutta siitä ei kuitenkaan välittynyt lelufiilis niinkuin monista muista. Ja osat onkin tosi vankan oloisia ja helppo pestä ja niitä ei myöskään ole liian paljon. Takuutakin taisi tulla kaksi vuotta.
Mutta sitten jo itse asiaan, eli kone mehustaa tosi hyvin omenat, päärynät, porkkanat, appelsiinit, parsakaalin, kovat jutut missä on mehua sisällä ja kaikki mehukkaat hedelmät ovat tosi hyviä tällä koneella mehustamiseen. 
Koneen oma reseptikirja väittää että tekee mehua avokadoista ja banaaneistakin, tämä ei pidä paikkaansa, vaan kone työntää nämä yksinkertaisesti ulos sisuksistaan ja hyvällä onnella voi tulla tippa tai kaksi mehua. Jos haluan käyttää banaaneja tai avokadoa teen sitten jonkinlaista smoothieta mihin laitan kyseiset hedelmät kokonaisina. Olen myös mehustanut perunaa ja kaaliakin ihan kokeilu mielessä, mutta ne molemmat maistu aika kamalalta eikä niistä paljoa mehuakaan tullut. Marjojen ja lehtivihreän mehustamisen totesin myös olevan melkoista haaskausta, laitan ne mielummin tehosekoittimella soosiksi mehun sekaan jos niitä siihen haluan.

Nykyään tulee koneella tehtyä mehut pari kertaa viikossa. Uusi mehupaasto on taas mielessä ja odotan myös innolla ensi syksyn omenasatoa, kun pääsee tekeen mehua oikein kunnolla.

Kokonaisarvosana olisi 8/10, ominaisuudet olisi 7/10, mutta hinta oli halvemmasta päästä joten se mielestäni nostaa vähän tämän koneen sijoituksia. 

Mehustaminen on myös tosi hauskaa, sitä ei tarvi tehdä ikinä tehdä yksin, pilkon vaan hedelmiä ja 3-vuotias tyttäreni hoitaa aina mehun tekemisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Pataleipää

  Mikä voikaan olla ihanampaa, kun tuorees leivän tuoksu aamutuimaan. Tämä meidän leipämme ei nyt aivan aamu-teellemme ennättänyt, mutta hoi...