Tähde makaronivuoka


Ihanaa aloittaa päivä hyvin nukutun yön jälkeen.
Kalasoppa on porisemassa liedellä ja eilisestä lihakastikkeesta tuli tehtyä makaronilaatikkoa uuniin. 
Simppelillä ohjeella saatiin taasen tuunattua lihakasti uuteen muotoonsa.
Kukaan ei kyllä arvaa, mitä makaroonilaatikko pitää sisällään. 

Varmaan olette huomannutkin, että tapanani on koittaa saada kaksi eri ruokaa joka päivälle.
Niin saa jokainen lapsi itse valita kumpaa ruokaa syö minäkin päivänä.
Yleensä jää tähteitä edelliseltä päivältä ja niitä tarjoilen tänä toisena ruokana. Mutta harvoin meillä on vain yhden sortin ruokaa tarjolla ja näin saan pienetkin ruokamäärät pois hävikistä.

Kiehautin makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoitin lihakastikkeen joukkoon. Lisäsin sekaan vielä 100 g valkosipulin makuista tuorejuustoa. (Joka oli muuten Lidlissä tarjouksessa peräti 1 €.)
Kaikki vain iloisesti sekaisin ja juustoraastetta pintaa ja uuniin muhimaan 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi ja avot kyllä tuli herkullista looraa meille päivä ruoalle tarjottavaksi.


Tänään on taasen pakkasta siihen malliin, että taitaa tulla sisäpäivä. Mutta tässä on onneksi niin paljon tohinaa tiedossa ettei kukaan kerkiä kyllästymään.
Tunnin sisään tulee ensi vuonna aloittava perhe tekemään hoitosopimusta ja lapset ovat taas elementissään, kun saavat esitellä leluja ja paikkoja.
Sitten onkin jo ruoka-aika ja lukutuokion vuoro. Päiväunet seuraavaksi ja isomat lähtevät kerhoon. Niin ja tänään on vielä Ukkosellani kauppakassi-palvelusta minun tilaamieni kauppatavaroiden haku. Siinä meneekin leppoisasti kasseja purkaessa tuo lasten päiväuni aika.
Sittenhän onkin jo iltapäivä ja välipala-aika.
Enään ei keritä kauvaa leikkiä kun jo vanhemmat kolkuttelevat oven takan hakemassa lapsukaisiaan kotiin.

Jahas, pottu kauppiaskin taas käväisi tuomassa 25 kg perunapussin meidän väli eteiseen. 
Onneksi tuli, minä näet juuri Ukkoselle sanoin, että meillä on enään seitsemän perunaa jäljellä, sais tulla perunakauppias taas pian käymään, jotta pääsisi perunoita ostamaan. 
Tämä meidän luotto pottukauppias kun tuo niin herkullisia ja hyvälaapuisia perunoita, jotta kaupan perunat ovat aivan toista näiden rinnalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)