Tänään alkoi tytöillä ansaittu joululoma.
Meillä Ukkoseni kanssa vielä kolme päivää ensi viikolla töitä ja sitten on meidän loman vuoro.
Tuli tänään taasen herättyä aikaisin ja nyt on ensimmäiset joululimput tulleet uunista ja alamme syömään kepakoita ja salaattia.
Kotikaljan tein eilen valmiiksi ja tänään pääsen pullottamaan juoman.
Pikkuhiljaa alkaa joulu ruoat olla valmiita. Kinkku ja kalat ovat kyllä vielä kaupassa, mutta eiköhän nekin käydä viimeistään maanantaina ostamassa.
JAUHELIHAKEBAKOT
400 g naudanjauhelihaa
1 dl kauraleseitä
2 dl maitoa
1 sipuli
4 rkl taco-mausteseosta
10 jalopenoa viipaleina
1 tl ruususuolaa
1 kananmuna
Kaada maito ja leseet kulhoon ja anna niiden turvota hetki.
Hienonna sipuli ja jalopenot. Lisää ne turvonneeseen lese/maito seokseen. Lisää mausteet ja kananmuna.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kepakoita leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
NACHOSALAATTI
1 ruukku salaattia
3 tomaattia
1/2 kurkkua
1 keltainen paprika
1/2 pss maissilastuja
1 dl valkosipulitäytteisiä oliiveja
KASTIKE:
1 tlk guacamoledippiä
1 dl kermaviiliä
Revi salaatti ja viipaloi kurkku. Lohko tomaatit ja kuutioi paprika. Asettele salaatti kauniisti vadille ja ripottele oliivi siivuja salaatin päälle. Asettele vielä maissilastut salaatin reunoille.
Sekoita guacamoledippi ja kermaviili kastikkeeksi ja dippaa kepakoita dippiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit :)