kotiliesi

tiistai 6. lokakuuta 2015

Pyttipannu kananmunalla


Työpäivän päätyttyä lähdimme Ukkoseni kanssa käymään kirjastossa.
Taas löytyi niin hyviä kirjoja, ettei oli alettava toppuuttelemaan itseäni tai muuten olisi tullut liikaa luettavaa.
Nyt olen onneksi jättänyt uutuus kirjat hyllyyn suosilla, kun meinaa ihan pukata stressi siitä viikon laina-ajasta.

Pitkään tätä postausta ajattelin, että kirjoitanko vaikko en.
Onhan tuo pyttipannu helppo ja tuttu ruoka. Mutta kirjoitanpas kuitenkin...

Harvoin tulee tehtyä meillä enään pyttipannua, kun nuo meidän tytöt ei ole tähän ruokaan oikein tykästynyt. Mutta tänään tein ja hyvin meni onneksi hoidokeille kaupaksi, vaikka tuo meidän nuoriso taas kerran nurisi ruoasta.
Mutta aina ei voi olla kaikille mieliksi.

Paistelen usein nuo munat tuolla ohukaispannulla niin saa jokainen joka haluaa oman paistetun munan siististi lautaselleen.
Nytkin laitoin kaksi kananmunaa kulhoon, pieni ripaus suolaa, vatkaus ja lusikkaa apuna käyttäen sain kananmunaa jokaiseen ohukaispannun syvennykseen (jos lettupannu valurautainen niin kuin mulla, niin tilkka öljyä yhteen syvennykseen ja siitä silikonisella sudilla muihin syvennyksiin) suht´koht saman verran taikinaa kaikkiin.
Paistelen munat yleensä siinä vaiheessa kun olen laittanut pyttikseen mausteet. Sitten on kaikki ruoka yht aikaa valmista ja lämmintä syötäväksi.

Tällä kertaa minulla oli 3 grillimakkaraa jääkaapissa odottamassa tätä pyttäriä ja pieniä keitettyjä perunoita noin kymmenkunta kappaletta.
Yhden sipulin pilkoin samoin makkaran, josta otin kuoren pois ja kuorin keitetyt perunat.
Perunat ja makkara voi olla aikas saman kokoisena palana, niin paistuvat hyvin samaan aikaan, pienen öljynoron kera. 
Kaikki ainekset vain pannulle paistumaan. Kun pinta alkaa saada hieman väriä ripottelen päälle noin 1 rkl paprikajauhetta ja 1/3 tl suolaa.
Sitten paistellaan ja käännellään seosta pannulla niin kauan, että ruoka näyttää tarpeeksi ruskistuneelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)