kotiliesi

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Nakki-perunasoselaatikko


Tultiin juuri Ukkoseni kanssa kirjastosta.
Löysin taas vinon pinon kirjoja. Yhden Vippi-kirjankin menin taas ottamaan, vaikka juuri ajattelin, etten nyt semmoisiin sorru. Vippi-kirja tarkoittaa, että kirja on uusi ja laina-aika siksi vain viikon, että mahdollisimman moni halukas sitä kerkeäisi lukemaan. 
No, pakko oli ottaa kun kirjan välissä oli lappunen "HYVÄ KIRJA". Kirjan on kirjoittanut Hilary Boyd ja nimi on täydellinen avioliitto. Nyt vain odotan jännityksellä mitä kirja tuo tullessaan.
Otin myös lapsillekin luettavaa, tällä kertaa ison satukirjan, koska meidän hoidokit ovat nyt niin pieniä, että on parempi että joka satu hetkelle on oma tarina.

Viimme viikolla tuli tehtyä tälläinen helppo nakki-perunasoselaatikko ruoaksi. Löysin ohjeen Uudesta Maku-lehdestä ja kerrankin toimin melken orjallisesti ohjeen mukaisesti.

1 sipuli
300 g nakkeja
n. 1 l valmista perunamuusia
100 g yrtein maustettua tuorejuutoa
(2 tl grillimaustetta)
1/2 dl ruohosipulia silputtuna

Silppua sipuli ja pilko nakit. Paista ne paistinpannulla kauniin värisiksi.
Sekoita nakki-sipuliseos muusin joukkoon samoin grillimauste ja tuorejuusto. Kumoa sitten koko ruoka uunivuokaan ja tee lusikalla pieniä kohoumia ruoan pinnalle. Toki voit myös tasoittaa pinnan, mutta minä tykkään enemän, että pinta on hieman eläväisempi.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, niin että ruoka saa hieman väriä pintaansa.
Tuo ruohosipulisilppu tuli pinnalle koristeeksi, mutta minä halusin, että lapset eivät ronklaa niitä lautaselta pois ja laitoin senkin ruoan sekaan ennen paistamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)