kotiliesi

torstai 3. syyskuuta 2015

Suppilovahverokastike


Tänään on nyt ensimmäisen kerran kaikki hoidokit koolla sitten kesäloman. 
Vilskettä riittää... nyt meillä on vain kaksi kolmen vanhaa ja kaikki muut ovat sitten sen alle.
Pottailua opetellaan näiden kuuden kanssa ahkerasti ja menokin on paljon rauhallisempaa kun niiden isompien kanssa silloin keväällä.

Tänään tein taas lisäruoaksi pastan kanssa sienikastiketta kuivatuista suppilovahveroista. 
Ei olisi kyllä taaskaan tarvinnut tehdä hyvin riitti ruoat vaikka kolme santsasi. 
Se on ihan arpa peliä nyt tämän ruoan menekki mulle. Ehkä mä taas opin näiden lasten tavoille ;)

3 pientä sipulia
n. 2 dl kuivattuja suppilovahveroita (tuoreita n. 400 g )
n. 1 tl yrttisuolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 luomu kasviskuutio
2  dl kuohukermaa
2 dl soijamaitoa

Laita kuivatut sienet likoamaan veteen ainakin vartiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulisilppu pannulla. Rutista sienistä enin vesi pois ja paista pannulla, kunnes vesi on haihtunut. Lisää mausteet ja kerma sekä soijamaito, tiivistä kastikkeeksi keittämällä kermaa kokoon.
 Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa kastikkeen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Luulisi, että vaikeaa syödä ja epämiellyttävää, kun suppikset noin isoina. Itse pilkon aina mahd. pieniksi.

    VastaaPoista
  2. Oho, lähti vähän liian aikaisin, piti vielä sanoa, että resepti vaikuttaa muuten hyvälle, ja suppikset on lemppareita. Toivottavasti tulee tänä vuonna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nyt laitoin kerrankin kokonaisina kastiin kun oli vain meille aikuisille tarkoitettua kastia. Hyvää oli :)

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)