kotiliesi

lauantai 12. syyskuuta 2015

Kahden sortin kanamarinaadit


Sain jokin aika sitten ATRIAlta maustamattomia broiler-uutuuksia, jotka odottivat vain pääsemistä pöytään.
Hoidokeiden lähdettyä tein kaksi marinadia ja illalla pääsi Ukkoseni grillaamaan. Molemmat olivat herkullisia, mutta tulisempi marinadi olisi ehkä saanut muhia kauemmin marinadissaan. Broiler palat olivat kuitenkin herkullisia ja toivonkin enemmän maustamattomia lihoja kauppoihin. Näin pääsee tekemään ihania maku elämyksiä pienellä vaivalla.

Näiden herkullisten ruokien jälkeen vietimme ihanan koti-illan tyttöjen kanssa.
Kyllä se hyvä ruoka vaan yhdistää.

Nämä herkut voi laittaa sellaisenaan uuniin tai grillatessa kannattaa muistaa laittaa broiler paloihin luuhun asti viillot, niin näkee hieman myös, koska broilerin liha alkaa olla kypsynyttä.
 Ukkoseni grillasi näitä kaasugrillillä noin 20 minuuttia.
Uunissa suosittelisin lämmöksi 200 astetta ja noin 20 minuuttia.


SALVIAMARINADI

3 rkl sitruunamehua
4 rkl rypsiöljyä
1 1/2 rkl hunajaa
1/2 rkl sinappia
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria
10 lehteä salviaa

Tämä annos riittää n. 600 g broileria. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele broilerpalat marinadissa ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.



LEMPEÄN TULINEN MARINADI

1/2 dl öljyä
3 limetin raastettu kuori
1 dl chilikastiketta
1 dl soijakastiketta
5 murskattua valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 hienonnettu chili

Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi broiler palojen päälle ja kääntele hyvin. Anna maustua muutaman tunnin jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)