kotiliesi

perjantai 21. elokuuta 2015

Tiikerikakku


Tämä elokuu on kyllä korvannut lämpimyydellään ja aurinkoisuudellaan koko alkukesän sateet ja koleuden.
Siispä lopulta minäkin sain aikaiseksi kastaa talviturkkini. Eli eilen sitten tuli lähdettyä uimaan vanhimman tytön kanssa. Nyt sitten kun sai taasen pään auki totesinkin, että voisimme käydä nyt uimassa joka päivä. On se vaan niin rentouttavaa ja raikastavaa puuhaa.

Tällä viikolla on tullut leivottua jo kahteen otteeseen leipää, niin ajattelin, että hemmottelen perhettäni myös kuivakakullakin. No, tiikerikakkua sitten valmistin hieman erilaisella ohjeella, kun mitä yleensä on tullut tehtyä.
Eli sokerina käytin Urtekram:in kookossokeria, joka muuten sopi todella hyvin tähän kakkuun kookosmaisen makunsa puolesta.
Sitten kerman puuttuessa löysin smetana purkin jääkaapista ja laitoin sen sitten kerma tilalle kakkuun.
Siis tämä on sellainen mutu tuntuma kakku, vähän niinkuin mitä kaapista löytyy, mutta hyväähän se oli näinkin.

200 g voita 
3 dl kookossokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl smetanaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta


Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa rasva ja kookossokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää jauhot ja leivinjauhe ja smetana. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe.
Ota puolet vaaleasta osasta ja laita se kakkuvuoan pohjalle. Laita keskimmäiseksi kerrokseksi suklainen taikina ja päällimmäiseksi taas vaalea osa taikinaa.
Voit laittaa kerrokset myös toisinpäin, tällöin raidasta tulee vaalea.
Itse nostelin taikinoita hieman haarukalla, että menivät iloisesti sekaisin.
Paista kakkua 175 asteessa vajaa tunti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)