kotiliesi

maanantai 10. elokuuta 2015

Ruisleipä pizzaa


No, tulipas tänäänkin tehtyä päivän hyvätyö ja ommeltua kumpaisenkin tytön vaatteita koulu kuntoon. Samoin pesin pyykit, ettei vain tytöt pääse aamulla ilmoittamaan, että juuri se oikea vaate on pyykkikorissa. Eli olen koittanut saada kaikki tehtyä niin, että nämä meidän nuoret neidit pääsisivät ensimmäisenä päivänä kouluun ilman suurenpia hässäköitä. Katsoo nyt kuinka käy...pahaa pelkään tuon aamun kanssa.

Kävin vielä tässä välissä kaupalla hakemassa luontaistuotteita. Nuoriso tarvitsi kuulemma kalakapseleita ja itseltäni oli Piimaxit lopussa. Nyt on sitten kouluaamuiksi kaikki tropitkin hommattu.

Eilen tuli iltapalaksi tehtyä revityistä leivistä vielä pizza leipiä.
Eli leivät uunipellille leivinpaperin päälle ja ketsuppia hieman jokaiselle leivälle levittelin.
Otin kaksi purkkia sardiineita tomaattikastikkeessa säilyke kaapista ja muussasin haarukalla muusiksi. (Tämä on yksi lempi täytteistäni pizzaleivissä, niin halpaa ja herkullista.)
2 tomaattia vielä aivan pieniksi silputtuna ja valkosipuli murskaa ja oreganoa pintaan. Enään loppusilaus juustoraasteella ja leivät ovat valmiit uuniin laitettaviksi.

Laitoin uunin 250 asteeseen ja paistoin leipiä sen aikaa, että juusto sai hieman väriä pintaansa. Varo kuitenkin ettei ruisleivät käpristy koviksi koppuroiksi.



4 kommenttia:

  1. Tällaiset ruisleipäpizzat on kyllä hyviä, mutta täytyy tunnustaa, että koskaan en ole sardiineja käyttänyt missään ruoanlaitossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minullakin pelkästään näiden tummien ja vaaleiden leipäpizzojen täytteenä on sardiinia ja hyvää on...Muualle en oikein sitä osaa käyttää.

      Poista
  2. Näyttääpä herkullisilta, täytyykin kokeilla joskus:-)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)