kotiliesi

maanantai 31. elokuuta 2015

Kermainen mansikkatäytekakku


Kyllähän tämä päivä tästä lähti luistamaan hienosti, vaikka aamulla luulin, että kone ei lähde käyntiin laisinkaan.
Tässä on jo kaksi koneellista pyöräytetty pyykkejä. Ensimäinen koneellinen roikkuu jo ulkona kuivumassa ja seuraava linkoaa viimmeisiään alakerrassa.

Tänään valmistin myös kaksi ruokaa, kun tuli luvattua hoidokeille tuota pyttipannua ja itse tekee jo tuhdin viikonlopun mässäilyn jälkeen kevyenpää ruokaa mieli. 
Siispä Ukkoseni haki siskonmakkaroita kaupasta ja laitoin keiton porisemaan levylle.
Kaikki saa nyt sitä mitä haluaa.

Viikonlopun synttäreille tuli tehtyä kaksi kermaista mansikkatäytekakkua. 
Minä tein pohjat ja lauantai aamupäivästä tytöt koristelivat ja kostittivat kakut. 
Ihanaa kun on apureita, muuten olisi äidiltä kyllä mennyt stressin puolelle koko lauantaiaamu. Oli se vaan taas semmoista häseltämistä ja hääräämistä, vaikka kuinka olin koittanut saada kaiken valmiiksi hyvissä ajoin, niin kyllä sitä hommaa vain riitti ja piisasi viimme metreille asti..



Täytekakku:

tein täytekakkupohjan helppoakin helpommalla ohjeella eli

1 mukillinen kananmunia (minun mukini oli tällä kertaa teema-astiaston iso kahvimuki. Mutta muki kuin muki käy tähän tarkoitukseen kunhan aineksia tulee saman verran.)
1 mukillinen sokeria
1 mukillinen gluteenittomiajauhoja (halutessaan voi käyttää tavallisia vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta (minulla hieman kukkura päinen teelusikallinen.)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat ainekset, leivinjauhe jauhoihin sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Minulla korppujauhojen tilalla oli kookoshiutaleita. Niin geliaakikotkin voivat syödä tätä kakkua.)

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Koita kakun kypsyyttä puutikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa.


Anna kakun jähtyä mieluimmin seuraavaan päivään.

TÄYTE:

Vatkaa 1 litra kuohukermaa johon sirotin joukkoon 2 rkl sokeria

2 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria
Sekoita sokeri ja maito yhteen. 

Leikkaa kakku kolmeen osaan ja aloita ala-osasta kostuta se maito-vaniljasokerilla. 
Kauho kermavaattoa noin 5 rkl:ta kostutetulle kakulle ja levitä. Viipaloi mansikoita väliin. 
Nosta seuraava kakku kerros mansikoiden päälle ja jatka kostuttamalla , kermavaahdolla sekä mansikoilla samaan malliin kuin toinenkin kerros.
Sitten vain kakun päällinen kerroksien päälle ja kostutus.
Kaada loppu kermavaahto kakun pinnalle ja reunoille. Sivele tasaiseksi ja asettele mansikat vielä kakun päälle.
Nyt kakku on valmis jääkaappiin laitettavaksi ja anna makustua siellä ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.

Maukkaita herkku hetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)