Spelttihelmi-broileririsotto


Meillä on nyt oikein kolme lasta hoidossa kaksi viikkoa ja sitten alkaa meidän kahden viikon kesäloma.
Tai oikeastaan tämä tuntuu jo ihan kesälomalta tämäkin. Välillä pidämme Ukkoseni kanssa lomapäiviä eli eilenkin lähdin tyttöjen sekä poikani ja hänen morsmaikkunsa kanssa Ikeaan. Ukkoseni jäi nukuttelemaan näitä hoidokeita kotiin.

Nyt kun näitä tenavia on meillä näin vähän hoidossa on minulla taas täysi työ opetella tekemään niin vähän ruokaa, ettei sitä tarvitse syödä montaa päivää tai pakastaa seuraavalle kerralle.

Siispä tänäänkin kun tein tätä risottoa paistoin maustettuja broilerin rintafileitä pienen rasian, jossa oli viisi isoa leikettä ja käytin vain puolet niistä tähän risottoon ja toisen puolen tein kanasalaatiksi. Niin tuli kuin vahingossa kaksi maukasta ja täyttävää ruokaa meidän sakille.
Meillä on nyt muutenkin taas menty enempi salaatti linjalla. Salaateista kun saa niin ruokaisia ja maittavia ruokia kaikkien makuun. Mutta näistä salaateista paasaan sitten teille enemän kun saan aikaiseksi tuon broilerisalaatin teille kirjoittaa.

Tästä annoksesta tulee ruoka kahdelle suursyömärille tai juuri ja juuri neljälle pikku näklään.Suosittelen kyllä tekemään suosilla isomman annoksen jos haluaa oikein herkutella :)

1 1/2 dl spelttihelmiä
2 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 rkl broilerimaustetta
2 isoa broilerin rintafilettä 
1/2 kesäkurpitsaa
1/2 punaista paprikaa
50 g tuorejuustoa
5 cm purjoa

Pasta broitsunfileet pannulla kypsiksi ja paloittele halutun kokoisiksi paloiksi.
Laita spelttihelmet kasarin pohjalle öljyyn ja lisää joukkoon myös sipulin ja valkosipulin silput.
Kuullota pannulla tovi niin ettei helmet kärähdä. Lisää pikkuhiljaa joukkoon vettä ja anna porista noin 10 minuuttia. Tässä kohtaa voit lisätä mausteet joukkoon. Leikkaa joukkoon myös paprika, purjo ja kesäkurpitsa.
Anna porista vielä kymmenisen minuuttia ja lisää tuorejuusto. Tämä ei ole pakollinen, mutta minultakun löytyi jääkaapin perukoilta semmoinen niin ajattelin nakata joukkoon.
Maista ja lisäile tarvittaessa mausteita.
Sitten onkin risotto valmista syötäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)