kotiliesi

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Lusikkaleivät


Tässä on päästy tänään aloittamaan kesäloma. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt jo niin paljon, että riittäisi jo koko kesälle nämä jutut. Mutta eipä mitään kaikki otetaan hymy huulin vastaan, mitä tulevana sattuu ja tapahtuu.

Olen tässä ollut sairaana hieman yli viikon. Viimme maanantaina Ukkoseni vei minut Acutan ensiapuun eli Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Pääni oli ollut jo neljä päivää todella kipeä ja pelkäsin jo, että suoni katkeaa päästä.
No, minut otettiin heti vuode-osastolle ja kipuja alettiin tutkia. Kolme piikkiä kankkuun ja lopulta pääsin kotiin diaknoosina jännityspäänsärky eli niska niin jumissa, ettei veri kierrä päähän. 
Nyt lääkkeillä menty viikko ja pikkuhiljaa alkaa akka olla taas lyökissä.
Pienen pieni jomotus vielä on muistona vasemmalla puolen päätä, mutta nyt olen menossa hoitamaan tulehduksen jälkeistä niskaani hierojalle.
No, se näistä sairaskertomuksista ja ruoka touhuihin, joita onkin kuvattuna vino pino kamerallani.

Nämä kyseiset pikkuleivät ovat nuorimmaisen tyttömme ja hänen kaverinsa tuotoksia ja päätyivät ystävämme rippijuhliin.

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa tai leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Väliin:
omena- tai vadelmasosetta tai -marmeladia
Päälle:
sokeria tai tomusokeria

Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi.
 Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
 Painele taikinaa soikeaan, mielellään melko syvään lusikanpesään ja vedä tästä pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin.
Paista 175 asteen lämmössä 12-15 minuuttia. Pane vähän jäähtyneinä kaksi vastakkain ja väliin sosetta tai marmeladia. Kierittele pikkuleivät sokerissa tai siivilöi ennen tarjoilua päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)