kotiliesi

torstai 4. kesäkuuta 2015

Raikas voileipä levite


Tänään taas aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja mieli alkaa palautua eilisestä. Mulla oli eilen taas kerran haikea päivä. Kuuluu perhepäivähoitajien ammattiin, eli yksi pitkään hoidossa ollut poika tuli taas siihen ikään, että aloittaa koulutiensä tai siis eskariin nyt ensin mutta kuitenkin. Ja oli sitten eilen haikeat jäähyväiset. Se on vähän niinkuin omasta lapsestaan luopuisi, joka kerta kun näitä lapsia lähtee täältä maailmalle.

Olen nyt tykästynyt tälläiseen leivänpäällis lisuke seokseen. Tätä ihan oikeasti pitää olla jääkaapissa kokoajan. Laitan tätä vallan nykyään voileipieni päälle ja keittoihinkin tulee laitettua koristeeksi ja makua antamaan. Siis todella monipuolinen ja herkullisen raikas raejuusto/munaseos, jota muuten syön ihan vain muutenkin vaan jääkaapista lusikalla.
Minulla tulee aina välillä näitä hitti ruokia joista ei sitten pääse yli eikä ympäri ennenkuin kyllästyy.

Mutta näinkin yksinkertaisesta herkusta on kysymys, kuin kaksi kananmunaa ja pieni purkki raejuustoa sitten ripaus suolaa ja halutessa jotain yrttiä vielä makua antamaan. Minulla on nyt ekstra suosikkina ruohosipuli, jota laitankin oikein reilusti joukkoon. Alkaakin ruohosipulini olemaan niin pienenä että täytyy ostaa seuraavalla kauppareissulla ruukku kotiin, että saa taas herkutella.
Sitten vain haarukalla munat silpuksi ja siinä on levite valmista herkuteltavaksi.
Näin on helppo tämä herkku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)