kotiliesi

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Jääkaapin tyhjennys risotto


Tällä viikolla en tarkoituksella tehnyt viikonruokalistaa, vaan ajattelin kerrankin käyttää jääkaapin antimet loppuun asti.
Hyvin on tavaraa jääkaapista huvennut. Parsakaalia ja kukkakaalia on vieläkin puolikkaat, mutta niitä herkkuja voi laittaa aivan minkä ruoan lisukkeeksi tahansa.

Olen tässä nyt funtsinut, että jaksanko lähteä tänään kaupungille harrastuksiini, kun on niin puolinainen olo ja viimme yökin tuli nukuttua niin huonosti. Mutta ahku olisi kova lähteäkin. No, sen näkee sitten kun hoidokit lähtee, että millainen sitä on olo siinä kohtaa.

Aurinkokin alkaa taas pilkistellä tuolta pilvien lomasta. Nämä viimme päivät kun on ollut niin kylmiä ja talvisen tuntuisia. Kun on tuota luntakin sadellut joka päivä taivaalta.

Eilen kävi perunakauppiaskin pottu kaupoilla ja taas on hyvää pottua 25 kg odottamassa keitoksia.

Pakko teille vielä laittaa tämäkin: Meidän nuorempi tyttö meni piiloon noita pienempiä hoidokeita verhon taakse. Nämä pyysivät vinkkiä, kun eivät häntä löytäneet. Tyttö huusi, että on hukassa. 
Lapset etsivät vimmatusti ja huusivat, että ei löydy kukasta. Repesin kyllä niin nauruun.

200 g broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
2 dl kukkakaalia 
1 dl parsaa
1 puntti herneenvarsia
7 dl vettä
3 dl ohra-riisisekoitusta
1 vajaa tlk kokonaisia herkkusieniä
1 dl säilyke paprikan siivuja
1 dl juustoraastetta
1 tl ruususuolaa
1 kanaliemikuutio
1 tl kurkumaa
1 tl currya
2 tl rosmariiniä


Paloittele kasvikset. Minä paloittelin aika pieniksi niin ei lapset saa otettua niitä pois ruoasta.
Paista kasvikset sekä broilerinsiivut padassa ja lisää leikatut herneenvarret joukkoon. 
Lisää ohra-riisisekoitus ja vesi pikkuhiljaa joukkoon. Mausta ja lisää herkkusienet ja paprika. Keittele riisi-ohra kypsäksi ja nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)