tiistai 17. helmikuuta 2015

Täytetty maalaispatonki kinkulla


Tänään on taas aurinko paistellut kauniisti taivaalta ja ulkoiltu on aamutuimaan ahkerasti. Pikkuisen alkoi varpaita kipristellä vaikka villasukat olikin jaloissa. Niin oli kuitenkin viileää ulkosalla.

Tänään tuli tehtyä jääkaapista löytyvistä keitetystä makaroonista ja jauhelihakastikkeesta makaronivuokaa uunissa. Muuttui taas hieman nämä suunnitelmat äkkiseltään, kun meillä kävi täällä pikku poika äidinsä kanssa tutustumassa.
Muutenkin tulee välillä viikolla huomattua, että ruokia jää jääkaappiin ja sitten on vain sovellettava niistä jotain tälle meidän poppoollemme.
Mutta hyvin se maittoi makaroonivuokakin kinkkuvuoan sijasta.

Eilen iltapalaksi tein kaupan valmiista maalaispatongista, täytetyn patongin.
Herkullista.
Tällä kertaa voitelin päältä viillettyyn patongin valkosipuli tuorejuustolla ja laitoin viiltoon salaattia, kinkkua ja juustoa.
Sisälle tein vielä tahnan, johon laitoin  1 dl tuorejuustoa, 1/2 dl kreikkalaista jogurttia, 1 suolakurkun, 2 pepperoonia ja paprikan puolikkaan pieninä kuutioina, pieni punasipuli silputtuna ja maustoin tämän soosin 1 tl yrttisuolaa sekä 1/2 tl mustapippuria.
Sinappi olisi myös sopinut tähän soossiin hyvin mutta tuli aivan liian myöhään mieleen, että sitä olisin sekaan laittanut.11 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)