kotiliesi

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Perus mureke ja paistettu pekoni


Ruoaksi tuli tänään tehtyä perus jauhelihamureketta, siitä kun meillä tykkää kaikki.
Eiliseltä oli jäänyt  sienikastiketta sekä Ukkoseni tekemää perunamuusia.
 Lisäksi kun nyt kerran uuni oli päällä käristin siellä myös pekonia kyytipojaksi.
Tuo pekoni kun tulee niin mukavan rapsakaksi tuolla uunissa ja pilkkoontuukin pieniksi, joten on helppoa lisätä vaikka salaatin joukkoon.


Viikonloppu on mennyt mukavasti sohvan nurkassa kutoen ja teeveetä katsellen.
Tänäänkin heti herättyäni kömmin sohvan nurkkaan ja aloin katselemaan elokuvaa Hullu, hauska rakkaus.
Äänitin sen eilen koska alkoi joku muu ohjelma mitä aloimme katselemaan.
Ja aamulla kun muut vielä vetelivät hirsiä minä sitten kudoin antaumuksella villahousuja ja katselin elokuvaa.


400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kauraleseitä
2 rkl jauhelihamaustetta 
1/2 tl ruususuolaa

Sekoita ainekset sekaisin ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Sitten vain mureke kostutetuin käsin esim. suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Mikä vain vuoka tai pata käy tähän hyvin tai vaikka vain leivinpaperin päälle uunipellille. 
Mutta vähemmällä sotkulla pääsee, kun laittaa johonkin astiaan ja saa kaadettua paisto nesteen pois ilman sotkua.
Paista uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.


Asettele pekoni siivut leivinpaperin päälle uunipellille.
 Laita kylmään uuniin niin saat ihanan rapsakoita pekoneita.
Laita uuni 200 asteeseen ja anna paistua kauniin värisiksi. Noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)