kotiliesi

perjantai 27. helmikuuta 2015

Omena-kookoskakku


Kaikki vapaa-aika menee nyt kutoessa. Ei huomaa ollenkaan ajankulua kun istuu sohvan nurkassa ja kilkuttelee puikoilla. Nyt on jo etu-osa villapaidastani valmis ja aloitettu taka-osaa.

Tein viikolla tälläistä omenaista herkkua, joka oli kyllä minun mieleeni.
Tämä kakku kun ei ole niin makea ja koostumuskin niin mukavan pehmeää.
Oikeassa ohjeessa oli rahkaa ja rahkanakin voi halutessaan käyttää noita maustettuja versioita, mutta minä plikka laitoin maustamatonta jogurttia, koska sitä jääkaapissa oli yllinkyllin.
Hyvää tuli siis näinkin.
Ohje on peräisin Kaarina Roinisen kirjasta: Iloisen leipojan kirja.
Suositteli kakun päälle sulattua suklaata noroina, mutta minusta kakku oli jo näinkin niin kaunis, etten halunnut siihen enään mitään muuta laittaa.


150 g voita 
1 1/2 dl (intiaani)sokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sitruunamehua

Kakun väliin:
2 1/2 dl maustamatontajogurttia
2 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1/2 tl inkivääriä
1 tl vaniliinisokeria
4 dl omenakuutioita


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sitten munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon myös kaikki kuivat aineet sekä sitruunamehu.
Levitä vähän yli puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Halutessasi voit levittää taikinaa hieman reinoillekin jolloin keskelle jää matala syvennys johon voit laittaa rahkakerroksen. Itse en laittanut taikinaa reunoille vaan annoin sen pursuilla hieman kakun välistä.
Sekoita rahkan ainekset keskenään ja levitä se pohja taikinan päälle.
Annostele lopputaikina lusikalla nokareina rahkan päälle ja voit halutessasi levittää sitä hieman haarukalla. 
Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan.
 Kumoa kakku ensin lautaselle ja siitä tarjoiluastiaan niin saat kaunniin pinnan näkyville.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)