Leivoin tänään gluteenittomia muffinneja ja veimme juuri niitä syntymäpäivä sankarille.
Kuvasta voisi päätellä sankarin olevan lapsi, mutta löysin kaksi tyttöjen synttäreiltä joskus aikoja sitten jäänyttä lautasliinaa ja ajattelin, että käyvät hyvin tällekin sankarille vaikka onkin jo aikuinen.
Käytin näihin mausteena ihanaa lakritsijuurijauhetta. Jota ainakin isommista marketeista saa ostettua.
Toki tämän voi jättää suosilla poiskin. Ei kuulunut oikeaan reseptiin laisinkaan. Mikä lie päähän pinttymä minulla on aina lisäillä kaikkia oman pään mukaan näihin leipomuksiini.
4 kananmunaa
1 dl (intiaani)sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
(2 tl lakritsijuurijauhetta)
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Päälle
25 g voita
2 dl ruokotomusokeria
2 rkl vaaleita kaakaojauhetta
(1/2 rkl lakritsijuurijauhetta)
2 rkl vahnaa kahvia
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhojen sekaan kaakaojauhe sekä leivinjauhe ja halutessasi lakritsijuurijauhe.
Yhdistä munavaahtoon ja sekoita hyvin sekaisin.
Kaada muffini vuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Anna muffineiden jäähtyä ja tee niitin päällinen eli sekoita kakki ainekset hyvin sekaisin.
Kuorruta muffinit ja nauti.
Pitääpä kokeilla näitä joskus anopille. Tuota lakritsijauhettakin löytyy.
VastaaPoistaRuokotomusokeria en ole koskaan käyttänyt. Onko siinä paljon eroa tavalliseen?
Kiitos Sumi, samaa tavaraa tuo ruokotomusokeri kuin tavallinenkin vain tummaa ja terveellisempää kuin tuo vaalea kaverinsa.
VastaaPoista