kotiliesi

maanantai 5. tammikuuta 2015

Skånen perunat


Nyt on sitten arki alkanut. Pikkuhiljaa alkaa olla ryhmä rämä koossa.
Tänään on vielä puoli porukkaa paikalla, mutta keskiviikkona onkin sitten koko liutamme kasassa.
Mukavaahan se on kun alkaa taas arki ja rytmitkin palaa kohdalleen. Meillä alkoi nuo nukkumaan menot venyä pitkälle yli puolen yön ja herääminen oli sitten yhtä tuskaa.
Minäkin joka aina olen ollut aamuihminen saatoin nukkua yhdeksään asti. Murrr....
Siinähän menee koko päivä pilalle. Onneksi tuo viikonloppu meni jo niin, että heräilin ennen kuutta kumpaisenakin päivänä.

Eilen illalla meni hieman pitkäksi vielä tuo nukkumaan meno, kun kudoin tuon miehen paidan valmiiksi.
Mitähän kivaa sitä nyt keksisi aloittaa?`
Taidankin ottaa lehdet tuohon olohuoneeseen ja alkaa selailemaan, kun isommat katselee lasten elokuvaa ja pienet nukkuu.

Viestittelen tässä samalla pojalleni, joka lähti juuri armeijaan.
On täällä äiti hieman suru puserossa, mutta eiköhän tähänkin taas totu.
Onhan poika jo pian puoli vuotta asunut pois kotoakin.

Eilen tuli tehtyä skånen perunoita noiden loppujen broilerileikkeiden kaveriksi.
Herkullistahan se on, mutta hieman tuhtia syötävää.
Tänään loput sånen potut menee täytettyjen uunimakkaroiden kanssa. Namskis.

1/2 kg kiinteää perunaa
1 iso sipuli
1 rkl voita
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 dl kermaa
1 dl maitoa

Pinnalle:
persiljaa

Kuori perunat ja leikkaa noin 1 1/2 cm kuutioksi.
Silppua sipuli ja paista sipuli ja pottu kuutiot voissa pannulla.
Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Anna kypsyä noin puolisen tuntia, niin että liemi kuplii hieman.
Lisää lientä tarvittaessa.
Koita perunoiden kypsyys joko haarukalla tai maista pikkulusikalla yhtä pottua, samalla saat maistettua onko mausteita tarpeeksi.

Tarjoile pihvien tai vaikka uunimakkaran kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)