Tähderuoat loppu viikolle



Tänään on aika juossut sellaista kyytiä etiäppäin, ettei ole meinannut meikäläinen mukana pysyä.

Aamusella heti puuron jälkeen otin jääkaapista kilon jauhelihan, josta noin puolet paistoin 2 ison sipulin kanssa. Siitä sitten maustettuani lihan mieleisekseni (2 tl suolaa, 1 tl currya, 1 tl paprikajauhetta ja 1/2 tl valkopippuria) lisäsin  jauhelihat perunasoselaatikkoon, makaroonilaatikkoon sekä perunavuokaan.
Perunasoselaatikkoon lisäsin 3 dl perunamuusia, jota oli jäänyt notkumaan jääkaappiin sekä kananmunan, 1/2 dl smetanaa ja 4 rkl sulatejuustoa koskenlaskija voimakas. Sitten vain kaikki sekaisin ja vuoka oli valmis uuniin laitettavaksi.

Perunavuokaan laitoin 5 keitettyä iso perunaa, (nekin jääkaapin perukoilta) ja jauhelihaa vuoron perään, ripottelin joukkoon myös hieman mustapippuria ja suolaa.
Sitten 4 dl maitoa ja yksi kananmuna sekä 1 dl juustoraastetta ja kaadoin vuoan päälle.
Siinä olikin jo toinen tähderuoka valmiina.

Viimmeisenä, mutta ei vähäisempänä oli makaronilaatikon vuoro, tähänkin tuli makaronit n. 5-6 dl keitettyinä jääkaapista suoraan eli kaadoin vain jauhelihan joukkoon sekä uutta ihanaa Valion  TexMex-juustoraastetta ja muna-maidon johon tuli 5 dl maitoa ja kaksi kananmunaa.
Sekoitus ja senkin sai laittaa uuniin kypsymään.

Toisesta puolikkaasta jauhelihaa tein murekkeen, jonka paistoin silikonisessa leipävuoassa.
Sen syömmekin perjantaina ranskalaisten kaverina.

Tämän kaiken lisäksi Ukkoseni teki pannukakkutaikinan ja iltapäivän välipalksi saimme herkullista pannaria.
Meidän Ukkonen on nyt monet kerrat autellut minua näissä keittiö hommeleissa ja pannaritaikinatkin tulee kuin vanhalta tekijältä.

Keräilimme tuossa Ukkoseni kanssa viimmeisiä omenoita tänään pihalla ollessamme ja aloin heti hoidokeiden lähdettyä tekemään omenamehua ja "mäskistä" tulee taas hilloa.
Kun tästä ilta urkenee niin luvassa olisi vielä omena-aroniamehua sekä hilloakin.
Huomiselle jää kyllä omenoiden lohkominen pakkaseen. Ei uskalla ottaa täksi illaksi liian isoa urakkaa, ettei ole ihan puhki naatti.
Onhan sitä huomennakin uusi päivä ja uudet kujeet.

Tänään meinaan hain pakasteesta ensimmäisen omena-aroniamehun ja hoidokit sekä minä pidimme mehusta todella.



2 kommenttia:

  1. Siirapilla makeutettu perunalaatikko tähdemuusista.

    Muusi voi olla perunoista valmistettua perunamuusia tai kaupan muusiaineksista valmistettua perunamuusia. Pienet määrät tähdemuusia kannattaa laittaa erilaisiin taikinoihin tai muihin sopiviin ruokiin.

    Ohje:

    1. Lisää muusiin maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen.

    2. Lisää siirappia noin ½-1 desilitra 1 kiloon perunaa. Maun mukaan.

    3. Jos haluat, niin tässä vaiheessa voit maustaa. Muista maustaa hillitysti.

    4. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle Muutamia voilastuja tai voinokareita. Jos haluat, niin pinnalle voit sirotella korppujauhoa.

    5. Paista muusintähteestä valmistettua siirapilla makeutettua perunalaatikkoa aluksi kuumassa uunissa. Kun soseen pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
    Paista muusin tähteestä valmistettua siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 2-3 tuntia.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)