tiistai 9. syyskuuta 2014

Talven varalle

  
Täällä on taas menty tänään tuulispään lailla.
Aamulla heräsin taas kukkon laulun aikaan ja lähdin pitkästä aikaa salille.
Salilta tullessani luuttusin lattiat ja aloin keittelemään mehuja, tällä kertaa vuorossa oli omena ja omena-aroniamehun teko ja tuttuun tapaani, ei mitään mennyt roskiin vain surautin mehusta jäävän soseen hilloksi.
Samoin omenat menivät kuorineen mehumaijaan vain karat ja kannat otin pois.

Meillä on aina kaksi päivää viikossa, kun on vain nämä kaksi pienenpää tenavaa täällä aamupäivän ja silloin olemme Ukkoseni kanssa sopineet työnjaon niin, että toinen saa hieman vapaata ja minä sitten käytin vapaani näin hyödyllisesti hyväksi. 
Mehun tekemisestä en nyt tänne kirjoittele sen kummoisempia, kun juuri siitä vähän aikaa sitten kirjoittelin teille, ohje löytynee täältä.

Illalla tulee velipoika tyttärensä kanssa kyläilemään ja saa myös kotiin vietäväkseen mehua ja hilloja.

OMENAMEHUA:

n. 2 ämpärillistä omenoita
1/2 kg sokeria

Tuo sokerin määrä on niin hankala sanoa, kun on eri makuisia omenoita ja minulla tämä satsi oli makeaa sorttia niin sokeria tuli lisättyä hieman vähemmän.


OMENA-ARONIAMEHUA:

1/2 ämpärillistä omenoita 
1/4 ämpärillistä aronian marjoja
1/2 kg sokeria

Soseet tosiaan otin talteen ja surautin sauvasekoittimella hilloksi lisäsin vain joka satsiin vielä 2 dl fariinisokeria makua antamaan.
2 kommenttia:

 1. Minkähän ihmeen takia vasta nyt minun ymmärrykseen asti menee, että mehumaijalla voi/kannattaa tehdä mehua myös omenista... Ehkä sitä on niin kaavoihinsa kangistunut. Niistä omenista, joita ei ehdi muuten säilömään, olisi toden totta järkevää tehdä mehua.
  Marja-aronia ja puolukka on maijamehuna myös ihan täydellinen pari. Tulee ihan "viinimäistä" mehua.
  Kivaa syksyistä viikkoa, murunen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku tuo marja-aronia puolukka mehu menee kyllä vielä kokeiluun.
   Itse olin myös hieman epäluuloinen tuon omppumehustuksen suhteen, mutta hyvää tuli vaikkakin hieman vähemmän mehua kuin marjoista.

   Poista

Kiitos kun kommentoit :)