maanantai 25. elokuuta 2014

Leipäkupit


Nyt ei jaksa kauaa kirjoitella, mutta kirjoitettava on kuitenkin.
Pientä flunssan poikasta on tässä koittanut pari/kolme päivää pukata päällensä. Nyt näyttäisi menevän jo hieman ohi, enään on kamala nuha vaivana.

Siispä tänään ei ole tullut tehtyä mitään ylimääräistä. Ruoat ja lasten kanssa ulkoilu nyt on tullut tehtyä. Onneksi maanatai on nykyään meillä helppo päivä, koska isot menevät iltapäiväksi kerhoon ja pienet nukkuu, niin iltapäivä on pelkkää lomailua.

No, sunnuntaina tuli aamusella tehtyä tälläisiä mukavia aamupaloja, jotka hupenivat suit`sait sukkelaan aamiaispöydästä. 
Tämän ohjeen olin repäissyt taas itselleni Mumskulta saamastani Kodin kuvalehdestä.
Kuva tekstissä huomautettiin vielä, ettei kannata paistaa munaa liian kovaksi, sillä löysästä munasta saa oivan kastikkeen leivälle.

6 palaa vaaleaa paahtoleipää
voita voiteluun
9 siivua pekonia
4-5 munaa
suolaa ja mustapippuria

Kauli paahtoleipäpaloja ohuemmiksi.
Voitele leivät voilla.
Voitele myös muffinivuoat ja asettele puoliksi leikatut leivät vuokien pohjalle niin, että pohja peittyy ja reunat tulevat reunojen yli.
 Tee kuusi leipäkuppia ja lisää paahtoleipää, jos tuntuu, että kupit tarvitsee  paikkausta kaulitse vielä lisää leipää ja asettele vuokaan.
Paista pekonit kuivalla pannulla pari minuuttia.
Laita yksi ja puoli pekonia aina yhteen leipäkuppiin ja riko kananmuna päälle. (Minulla oli ainakin niin isoja munia, että joistain riitti jopa kahteen leipään, muuten olisi munat valuneet yli.)
Paista 190 asteessa 20 minuuttia tai kunnes kananmuna on hyytynyt ja leipä on rapeaa. 
Tarjoa aamupalaksi kahvin tai teen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Broileririsottoa ja Oton kommellukset

300 g broilerisuikaleita 1 sipuli 1 sellerinvarsi 8 dl vettä 4 dl pitkäjyväistä riisiä 2-3 dl herne-maissi-paprikaa 2 tl currya 2 tl paprika...