kotiliesi

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Säleikköaita


Tänään on siis pihamaallemme Ukkosen tekemänä ilmaantunut tämmöinen säleikköaita.
Olen sitä pitkään ihaillut Nikkarointia kotopihalle kirjasta, mutta nytpä on sitten omalla pihalla tuo ihanuus.
Samoin saatiin vihdoistaviimmein myös istutettua köynnösruusukin aidan viereen eli tuo pieni ja onnettoman näköinen tässä aivan oikealla puolella aitaa.
Toivottavasti nyt tykkää paikasta ja lähtee kiipeämään säleikköä pitki.

On se vaan kumma kun jotain uutta saa pihalle niin johan huomaa toisen kohdan, joka tarvitsisi kohennusta. Nyt sellaiseksi ilmeni kukkapenkkini, joka on niin kälysen näköinen, että jotain pitäisi tehdä.
Jokavuotisia kukkia haluaisin siihen laittaa niin ei tarvitsisi joka kesä olla ostelemassa uusia taimia.
No, katsotaan mitä keksitään.
 Vai onko jollain hyviä ehdotuksia? 4 kommenttia:

 1. Säleikkö tuo pihaan sellaista yleisilmettä, hienolta näyttää. Toivotaan että ruusu tykkää paikastaan ja kukkii runsaasti :) Minä olen huono ehdottelemaan kenellekään perennapenkkejä, itsellä rehottaa kaikkea muuta kuin kukkia :) Vaikka voisihan tuohon unikoiden seuraksi laittaa jotain loppukesällä ja syksyllä kukkivaa esim. punahattua, yhteen omaan penkkiini laitan niitä kun kasvatin siemenestä taimet :)

  VastaaPoista
 2. Itse neuvoisin seuraavaa, kuten minulle aikoinaan puutarhuri. Nurmikko pois säleikköjen, kaikkien istutusten tyveltä. Ei niin sanottuja kissan hautoja vaan kunnon kukkapenkkiä ja pensaita mukana sekä köynnöksiä. Nurmikko vie voimaa istutuksilta. Reilun leveät mullokset istutusten reunaan jotta nurmikko ei olisi heti siellä missä ei pitäisi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tuula, täytyykin kokeilla tuota punahattua ja ruusu kukkii jo kovalla vauhdilla sekä on kasvanut jonkin verran.
  Niin, että taitaa olla paikka suotuisa.

  VastaaPoista
 4. Samoin kiitos Anonyymi tuo idea voisi siistiä kyllä koko alueen siivomman näköiseksi.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)