Janssoninkiusaus
Innostuin eilen illalla valmistamaan tämän päivän ruoat valmiikisi. Kaksi kiusausta tuli uunissa samaan aikaan kinkku- sekä janssoninkiusaus lisäksi vielä pannari välipalalle.
Tänään onkin ollut sitten mukavaa touhuta ulkona, kun ruoat ovat valmiita.
Jos oikein kovasti laiskottaa voi ostaa pakkasesta valmiin perunasipulisekoituksen ja tekee ruoan siitä.
Ja minusta janssoninkiusaus on siitä ihana ruoka, kun se vain paranee vanhetessaan. (Jos se vain kerkiäisi meillä vanheta, on näet yksi Ukkoseni lemppiherkuista.
1 kg perunaa
2 isoa sipulia
2 rasiaa janssoninfileitä liemineen
4 dl kermaa
1 dl maitoa
ripaus suolaa
Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa perunat ohuiksi suikaleiksi ja
hienonna sipuli. Valuta anjovisfileet ja leikkaa pienemmiksi
paloiksi.
Levitä vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja
anjovista sekä ripottele väleihin rippunen suolaa. Kaada vuokaan ainesten päälle kerma-maito.
Paista kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Minä annoin muhia vielä jälkilämmöllä toisen tunnin.
hienonna sipuli. Valuta anjovisfileet ja leikkaa pienemmiksi
paloiksi.
Levitä vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja
anjovista sekä ripottele väleihin rippunen suolaa. Kaada vuokaan ainesten päälle kerma-maito.
Paista kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Minä annoin muhia vielä jälkilämmöllä toisen tunnin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit :)