Gummerus tarjosi Blogat.fi-palvelun kautta luettavakseni uutukaisen Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle-kirjan.
Kirjan on kirjoittanut Verna Kaunisto-Feodorow.
Kirjasta huokui heti ensi sivuista lähtien nostalginen ja upeasti kerrottu sukutarina eli kirjailijan sanoin "kirja on yhteenveto vanhasta ja äskettäin eletystä, yhdessä erikseen ja lomittain"
Erityisen ihania ovat vanhat kuvat ja reseptit, joita kirjassa on runsaasti.
Monen monta reseptiä jäi kutkuttamaan mieltä, mutta tällä kertaa minulla ensimmäisenä tuli tarve tehdä viili-resepti, siitä kun itselle tulee mummola mieleen ja kesät, jolloin mummolan tuvassa oli aina viiliä tulemassa.
Olen tätä ennenkin täällä blogissani tehnyt, mutta kevät ja kesä ovat minusta juuri viili aikaa.
Meillä se ainakin menee silloin parhaiten kaupaksi.
1 l täysmaitoa
1 täysmaidosta valmistettu viili
Annostele ruokalusikallinen viiliä pieniin kulhoihin ja lisää jokaiseen kulhoon viilin päälle 1 1/2 dl täysmaitoa.
Anna tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siirrä viili sitten jääkaappiin.
Tarjoile viilli sokeri ja kanelin tai talkkunajauhon, sokerin ja marjojen kanssa.
Meillä tytöt tykkäävät viilistä hillon hillon ja marjojen kanssa.
Voi, tästä tulee lapsuus mieleen. Meitä asui 4 hengen perhe 1 h + k puutalo-asunnossa, ja äiti teki viiliä.
VastaaPoistaHyvää pääsiäistä Tupun tupaan!
Kiitos Miksu. Ihanaa että teksti herätti muistoja, niin se teki minullekin.
VastaaPoistaIhanaa pääsiäisen aikaa sinulle.