sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Muttisoosi ja pasta A´la Henri Alen


Pitihän se minunkin laittaa kauhani muttisoosiin ja kokeilla kuuluksi tullutta kastiketta. Lopulta kun kauppojen hyllyille taas on ilmestynyt muttitomaattimurska purkkeja myyntiin.

Viimme yö meni hieman vähillä unilla, mutta otin sitten päivällä ruoan jälkeen takaisin ja otin pienet päiväunet. Yleensä en tykkää päiväunia otella, että sitten yöt saisi kunnolla nukuttua, mutta eihän hätä lue lakia.
Ukkoselle ja itselleni puolen yön paikkeilla laitellessani viimmeiset ilta sapuskat kömpi nuorimmainen yläkerrasta aivan valkoisena. Vatsatautihan sitten oli päässyt iskemään oikein todenteolla.
Lopulta siivoilujen jälkeen kömmin tytön viereen Ukkoseni paikalle parisänkyyn.Ukkoseni kun piti mennä yläkertaan tytön sänkyyn maate, mutta yöllä tytön kanssa heräiltyäni totesin Ukkosen nukkuvan teevee auki olohuoneen sohvalla. Hänellekin sitten kiikuttelin peittoa päälle.
No, aamulla tauti olikin jo hellittänyt ja tyttö katseli innolla ohjelmia teeveestä.No, kuvat ei taas kerro tästä herkusta teille mitään, mutta uskokaa vaan oli kyllä todella herkullista syötävää. Jopa meidän nirsommatkin söivät hyvällä ruokahalulla.
Pekoni oli oma lisäni soosiin, mutta sopi kyllä kuin nenä päähän.
Tämä soosihan sopii niin pizzan tomaattikastiksi kuin jauhelihakastikkeenkin perustaksi. Vain mielikuvitus on rajana tämän herkku soosin kanssa eli ei kun varioimaan kastia.

1 tlk mutti tomaattimurskaa 
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl sokeria
2 dl vettä
1/2 dl punaviiniä
1/2 dl parasta oliiviöljyä
(n.2 tl) suolaa
(1 tl) mustapippuria
Kuullota sipulin palat ja murskatut valkosipulit pitkään öljyssä.
Vähintään 10 minuuttia , matalalla lämmöllä.
Lisää joukkoon sokeri ja puoli purkkia tomaattimurskaa.
Hauduta noin 10 minuuttia.
Lisää loppu murska  ja vesi pataan.
Pidä kastike poreilevana ja hauduta noin 15 minuuttia.
Lisää joukkoon punaviini ja mausteet. Mausta rohkeasti luki ohjeessa nämä määrät ovat minun laittamiani ja suolaa taisi mennä hieman enemmänkin, mutta maistelkaa ja nautiskelkaa. Mikä itsestä tuntuu hyvältä.
Ota kastike pois liedeltä ja kaada joukkoon öljy. Älä keitä enään.

Keitä pasta ja kaada kastike pastan sekaan ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)