Mallasmestarin saaristolaisleipä


Viimme viikolla sain yhteydenoton Laihian Mallas oy:tä
Kyselivät haluaisinko kokeilla uutta Mallasmestarin saaristolaisleipää.
Ja tottahan toki lähdin leikkiin mukaan. 
Aina joulun aikaan, kun tulee noita limppuja väsättyä, 
yli oman tarpeen eli limppuja tulee annettua joka joulu myös lahjaksi. Minusta se on niin hyvä lahja menee ainakin varmasti kauppansa ja leivän voi säilyttää pidempäänkin, eikä tarvitse ajatella että menisi huonoksi. Maku vain paranee säilyttäessä.

Tämä limppu olikin helppo valmistaa, koska tehtäväksi jää vain veden, piimän tai vaikka tuoremehun lämmittäminen. Kuivahiiva ja jauhoseos tulee valmiina paketissa. Ne vain sekoitin keskenään ja kaadoin hieman kättälämpimämmän veden päälle ja sekoitin huolella. Yhdestä paketista tulee yksi leipä ja siihenkin on vuoka paketin mukana, jonka voitelin juoksevalla margariinillä.
Kohotuksessa oli kaksi tapaa ja minä laiskana ihmisenä valitsin tämän helpomman vaihtoehdon eli kaadoin taikinan suoraan vuokaan ja kohotin tunnin uunissa, jossa pidän valon päällä.
Sitten vain paistamaan uunin lämpö oli 175 astetta ja tunnin verran leivät muhivat uunissa. Pinnan sively siirappi-vedellä varttia ennen leipien pois ottoa uunista ja jäähdytys uunista oton jälkeen, sitten vain nauttimaan herkulliseta leivästä.
Meillä tämä leipä ei kauaa vanhentunut niin oli hyvää ja herkullista.
Maku oli todella hyvä ja leivän pinta niin herkullinen, että kieli napsaa.

Tarkempi varmaan huomasikin, että leivoin heti kolme limppua kerralla.
Ja sekoitin kaikki neste määrän ja jauhot sekä kuivahiivan yhdellä kertaa kulhossa. Kaatelin vain kolmeen vuokaan kaikkiin suunnilleen saman verran taikinaa ja sehän onnistui todella hyvin.


Meidän perheen mielestä tämän limpun kanssa parasta on voi ja metwursti. Mutta makuasioistahan ei voi kiistellä.
No, kyllä graavattu lohikin olisi ollut herkku yhdistelmä, mutta sillä hetkellä ei sitä nyt sattunut olemaan jääkaapissa.

Kommentit

 1. Toivotaan tuotteelle menestystä, koska monella tahtoo mallaspussinloput jäädä kaappiin, jos leiväntekoinnostus lopahtaa. Ajattelin juuri, miten onkaan, että tätä leipää tulee tehtyä ainoastaan joulun alla, vaikka olisi maittava vaikka ihan kahvipöydän herkkuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku kommentistasi.
   Itse ajattelin juuri samaa, että miksen tee koskaan tätä herkullista leipää muuta kun joulun alla.
   Tämähän on niin herkullista ja maittavaa vaikka koska söisi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Suositut tekstit